Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες πληροφορίες για τη Thunderbolt 4 από την Intel και όλα συνηγορούν πως μια νέα εποχή ξεκινά σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα.

Η τεχνολογία Thunderbolt θεωρείτο έτσι κι αλλιώς από πολλούς ως το μέλλον της ενσύρματης συνδεσιμότητας. Η παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών της νέας της έκδοσης, Thunderbolt 4, έρχεται να τους επιβεβαιώσει μέχρι κεραίας. Σύμφωνα με την Intel, το bandwidth της Thunderbolt 4 θα βρίσκεται στα 40 Gb/s, παραμένοντας δηλαδή απαράλλαχτο σε σχέση με αυτό της αμέσως προηγούμενης έκδοσης.

Αυτό που αλλάζει ωστόσο, είναι η δυνατότητα διαμοιρασμού του μεταξύ τριών downstream θυρών, καθιστώντας δυνατή έτσι τη σύνδεση μεγαλύτερου αριθμού περιφερειακών και συσκευών. Σημαντικές βελτιώσεις έχουμε και στον τομέα της εικόνας, με τη Thunderbolt 4 να υποστηρίζει πλέον μία οθόνη 8K ή δύο 4K, λειτουργία που την καθιστά ασφαλή επιλογή σε βάθος χρόνου.

Η Thunderbolt 4 θα χρησιμοποιεί καλώδιο USB Type-C-σε-C ενώ είναι πλήρως συμβατή με παλαιότερες εκδόσεις του προτύπου USB, επιτρέποντας ως εκ τούτου στον χρήστη να συνδέσει παλαιότερης τεχνολογίας συσκευές. Θα προσφέρει δυνατότητα φόρτισης σε laptop και άλλες συσκευές ούσα σε θέση να διαχειριστεί ισχύ έως και 100 W (για τη φόρτιση κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών, η ισχύς φτάνει τα 15 W).

Οι πρώτοι ελεγκτές Thunderbolt 4 της Intel θα είναι οι JHL8340 και JHL 8540 και θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά.

  • Like 4