H Intel παρουσίασε πρόσφατα μία νέα επωνυμία για τους επεξεργαστές που ανήκουν στην «εισαγωγική» κατηγορία στο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο: την επωνυμία Intel Processor.

Αυτή είναι η ονομασία για τους επεξεργαστές της εταιρείας που θα αντικαταστήσουν τις επωνυμίες Intel Pentium και Intel Celeron, τουλάχιστον στην αγορά των φορητών υπολογιστών για το 2023. 

«Είτε πρόκειται για δουλειά είτε για παιχνίδι, η σημασία του υπολογιστή είναι πλέον περισσότερο εμφανής καθώς οι τεχνολογικές εξελίξεις συνεχίζουν να διαμορφώνουν τον σημερινό κόσμο με εκπληκτικό ρυθμό.

Η Intel έχει δεσμευτεί να πρωτοστατεί στην καινοτομία προς όφελος των χρηστών και οι οικογένειες επεξεργαστών εισαγωγικού επιπέδου ήταν ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη και την αναβάθμιση των στάνταρντ στους υπολογιστές σε όλα τα επίπεδα τιμής. Η νέα επωνυμία Intel Processor θα απλοποιήσει τις προσφορές μας, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επικεντρωθούν στην επιλογή του κατάλληλου επεξεργαστή για τις ανάγκες τους» δήλωσε ο Josh Newman, αντιπρόεδρος της Intel και γενικός διευθυντής του τμήματος Mobile Client Platforms της Intel.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμφισβήτητα απλοποιεί τις ονομασίες στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο οποίο βεβαίως θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι επωνυμίες Intel Core, Intel Evo και Intel vPro για τα περισσότερο high-end ή business-focused μοντέλα φορητών υπολογιστών. Επιπλέον, η νέα αυτή πρωτοβουλία επιπλέον θα βελτιώσει την επικοινωνία με τους πελάτες της Intel, σχετικά με την πρόταση αξίας (value proposition) κάθε προϊόντος και παράλληλα αναμένεται να απλοποιήσει την εμπειρία αγοράς για τους πελάτες της. Το «Intel Processor» θα χρησιμεύσει ως το εμπορικό σήμα για πολλές οικογένειες επεξεργαστών, συμβάλλοντας στην απλοποίηση της εμπειρίας αγοράς για τους καταναλωτές.  

  • Like 1
  • Confused 1