Η Intel αναθεωρεί τα σχέδια της για το λανσάρισμα των 13ης γενιάς επεξεργαστών Core με την κωδική ονομασία Raptor Lake μέσα στο 2ο μισό του 2022.

Η εταιρεία πρόκειται να λανσάρει τους επεξεργαστές desktop το Φθινόπωρο και μέσα στο τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς τους αντίστοιχους επεξεργαστές για φορητούς υπολογιστές. Αυτό σημαίνει ότι η Intel θα λανσάρει τους mobile επεξεργαστές Raptor Lake σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου από τότε που λανσάρισε τη γενιά Alder Lake.

Intel-Raptor-Lake-2022-1200x588.jpg

«Επενδύουμε στην ηγετική θέση των Alder Lake με τη γενιά Raptor Lake το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και τη γενιά Meteor Lake το 2023 […] Μέχρι σήμερα, οι αποστολές των Alder Lake έχουν ξεπεράσει τις 35 εκατομμύρια μονάδες. Στη σημερινή αγορά, παρατηρούμε επίσης ότι έχουμε ισχυρή θέση στο «premium» κομμάτι τόσο στην αγορά consumer όσο και στην επαγγελματική αγορά. Αναμένουμε να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυναμική με την κυκλοφορία της οικογένειας προϊόντων επόμενης γενιάς -Raptor Lake- ξεκινώντας με τα μοντέλα (SKU) για desktop υπολογιστές το Φθινόπωρο, ακολουθούμενη από την οικογένεια επεξεργαστών για φορητούς υπολογιστές μέχρι το τέλος του έτους. Η οικογένεια Raptor Lake θα προσφέρει στους πελάτες μας σημαντικά πλεονεκτήματα και οφέλη, όπως διψήφιο ποσοστό στην αύξηση της απόδοσης από γενιά σε γενιά και συμβατότητα με την υποδοχή της σειράς Alder Lake. Και το 2023, πρόκειται να κυκλοφορήσουμε τους πρώτους επεξεργαστές μας που θα κατασκευάζονται με τη μέθοδο Intel 4 -Meteor Lake- η οποία δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο και δείχνει «υγιής» τόσο στα δικά μας εργαστήρια όσο και στα εργαστήρια των πελατών μας» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intel, Pat Gelsinger στην έκθεση για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Η 12ης γενιάς επεξεργαστές Core της Intel με το κωδικό όνομα Alder Lake K-series κυκλοφόρησε επίσημα στις 27 Οκτωβρίου, ωστόσο οι οικονομικότεροι, χωρίς το «Κ» στην ονομασία αντίστοιχοι επεξεργαστές της εταιρείας διατέθηκαν μόλις τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους. Από την άλλη, οι mobile επεξεργαστές Alder Lake (των σειρών P και H) δεν έκαναν το ντεμπούτο τους στην αγορά μέχρι τον Φεβρουάριο ενώ οι επιπέδου απόδοσης desktop επεξεργαστές HX έκαναν την εμφάνιση τους τον Μάιο. Η Intel έχει κάνει επισήμως γνωστό ότι οι επεξεργαστές desktop με την κωδική ονομασία Raptor Lake θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση Innovation της εταιρείας στις 28 Σεπτεμβρίου. Η διαθεσιμότητα τους αναμένεται τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.