Σε κατάσταση EOL (End of Life) εισέρχονται οι 11ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core H-series από το 2024, με την Intel να εκδίδει μία ειδοποίηση αλλαγής προϊόντος (Product Change Notification ή PCN) για τους συνεργάτες ανακοινώνοντας επίσημα ουσιαστικά τη διακοπή της παραγωγής των προϊόντων αυτού του τύπου και την κατάργηση τους.

Η Intel θα προχωρήσει στη σταδιακή μείωση της παραγωγής πολλών μοντέλων επεξεργαστών για desktop υπολογιστές και notebooks που βασίζονται στη σχεδίαση «Tiger Lake» και οι τελευταίες μονάδες θα παραχθούν τον Ιανουάριο του 2024. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει από αυτήν την εβδομάδα και όπως αναφέραμε θα εκτελεστεί σε στάδια προτού οι επεξεργαστές φτάσουν στην κατάσταση που ονομάζουμε «End Of Life» (προϊόν στο τέλος του κύκλου ζωής του, καταργημένο προϊόν).

INTEL-11th-GEN-DISCONTINUED-2.png

Η Intel αναφέρεται συγκεκριμένα σε πέντε μοντέλα επεξεργαστών 11ης γενιάς Intel Core H-series, συμπεριλαμβανομένου και του δημοφιλέστερου μοντέλου της σειράς για φορητούς υπολογιστές που απευθύνονται σε gamers, του Core i7-11800H. Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι θα διακοπεί και η παραγωγή τεσσάρων 11ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core B-series για υπολογιστές desktop. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο, ότι οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές -όπως για παράδειγμα ο Intel Core i7-11700B- χρησιμοποιήθηκαν κυρίως σε συστήματα Intel NUC Extreme και Intel NUC.

Αν κοιτάξετε τη λίστα των μοντέλων επεξεργαστών, θα διαπιστώσετε ότι κανένα από αυτά δεν πωλείται απευθείας σε καταναλωτές και πελάτες DIY. Παρόλα αυτά, τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται ακόμα σε πολλούς φορητούς υπολογιστές και συστήματα NUC που πωλούνται ακόμη στην αγορά. Πριν από λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε και ότι οι 11ης γενιάς επεξεργαστές Intel Core με το κωδικό όνομα «Rocket Lake» για desktop υπολογιστές έφτασαν σε κατάσταση «End of Life». Με την παραγωγή των Tiger Lake να διακόπτεται επίσης, ξεκίνησε η φάση ολοκληρωτικής κατάργησης της 11ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core για όλα τα συστήματα.

  • Confused 1