Είναι ήδη γνωστό ότι η Intel σχεδιάζει να προβεί σε σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε επεξεργαστές Haswell. Πηγές ανέφεραν στο CNET ότι θα προχωρήσει σε αντίστοιχη μείωση και στους Ivy Bridge.

Τα κορυφαία μοντέλα της σειράς, έχουν TDP των 17 watts, εξασφαλίζοντας ομαλή λειτουργία σε πολλά MacBook Air της Apple και Windows-based Ultrabooks. Τα revisions που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά θα έχουν πολύ χαμηλότερα TDP, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται ακριβή αριθμητικά στοιχεία. Τί σημαίνει όμως πρακτικά αυτό; Χαμηλότερο TDP ασφαλώς σημαίνει ότι θα απαιτείται λιγότερο ρεύμα για την αύξηση των επιδόσεων του επεξεργαστή ενώ ταυτόχρονα τα επίπεδα θερμοκρασίας θα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα. Πρόκειται για καλά νέα για χρήστες desktops και notebooks, αλλά ο πραγματικός στόχος μιας τέτοιας πρακτικής είναι η δημιουργία ενός chip αρκετά αποδοτικό για να χρησιμοποιηθεί σε πλήθος συσκευών tablets.

 

Το νέο Surface Pro tablet της Microsoft αναμένεται να εξοπλιστεί με Ivy Bridge chip των 17 watt, αποτελώντας μια σπάνια εξαίρεση. Άλλα προϊόντα της αγοράς, εξοπλίζονται με επεξεργαστές από άλλους κατασκευαστές, όπως την ARM και Nvidia. Κάποιοι από αυτούς τους επεξεργαστές είναι των 2 watts ή και λιγότερο, ενώ είναι αρκετά λεπτoί, κάτι που με τα x86 chips δεν έχει επιτευχθεί ακόμη. Άγνωστο παραμένει πότε θα φθάσουν τα νέα chips στην αγορά, δεν αναμένονται όμως νωρίτερα από την άφιξη του νέου έτους.

 

Link.png Site: Techspot