Ενδέχεται η Intel να λανσάρει τους νέους επεξεργαστές Core 9ης γενιάς την 1η Οκτωβρίου σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας WCCFTech, με την Αμερικάνικη εταιρεία να κυκλοφορεί πρώτα τα “ξεκλείδωτα” μοντέλα.

H απόδοση που προσφέρουν οκτώ πυρήνες θα είναι περισσότερο προσβάσιμη πια για τους φίλους της εταιρείας με το “high-light” της νέας οικογένειας επεξεργαστών της Intel να είναι βεβαίως ο Core i9-9900K, το πρώτο “mainstream” desktop μοντέλο επεξεργαστή Core i9 (μέχρι να εμφανιστεί οι χρήστες πρέπει να πληρώσουν μία μικρή περιουσία για να αποκτήσουν κάποιον επεξεργαστή X-series ή Extreme Edition).

Ο Intel Core i9-9900K διαθέτει συχνότητα λειτουργίας 3,6GHz ωστόσο με “Turbo Boost” μπορεί να αυξηθεί μέχρι τα 4,7GHz με όλους τους πυρήνες ενεργοποιημένους ή στα 5GHz με έναν ή δύο πυρήνες. Φυσικά, υποστηρίζεται HyperThreading για υποστήριξη 16 threads.

Ο Intel Core i7-9700K από την άλλη πρόκειται να είναι η πρώτη οκταπύρηνη CPU που ανήκει στην οικογένεια Core i7, και θα κυκλοφορήσει με “base clock” στα 3,6GHz που με “boost” μπορεί να αυξηθεί μέχρι τα 4,6GHz με όλους τους πυρήνες σε λειτουργία ή μέχρι τα 4,9GHz στον έναν πυρήνα. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα υποστηρίζει μέχρι 8 threads όμως. Η Intel πρόκειται επίσης να παρουσιάσει και τον Core i5-9600K που είναι ένας επεξεργαστής 6-core/ 6-thread με base clock στα 3,7GHz (4,3GHz με boost σε όλους τους πυρήνες και 4,6GHz με έναν).

Με την 9η γενιά επεξεργαστών Core, η κατηγορία που έχει αποκτήσει επιτέλους… ενδιαφέρον με τους επεξεργαστές Ryzen της AMD πρόκειται να “πάρει φωτιά”. Ελπίζουμε να δούμε και πόλεμο τιμών…

Engadget

  • Like 2