Η Intel προχώρησε στην εξαγορά της Ισραηλινής εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης, Habana Labs έναντι $2 δισεκατομμυρίων για να ενισχύσει σημαντικά τις λύσεις AI της για κέντρα δεδομένων.

Η Habana Labs αναπτύσσει προγραμματιζόμενους επιταχυντές βαθιάς εκμάθησης. Ο επεξεργαστής Gaudi AI Training Processor της εταιρείας για παράδειγμα αναμένεται να προσφέρει έως και τέσσερις φορές το throughput συστημάτων που έχουν ίδιο αριθμό GPUs. Για τα web-based apps και mobile apps που χρησιμοποιούν τις λύσεις ΑΙ της Intel σε κέντρα δεδομένων, η εξαγορά ιδανικά θα οδηγήσει σε ταχύτερο και περισσότερο ακριβές AI για χαρακτηριστικά όπως η αναγνώριση προσώπου και φωνής.

Η Intel ωστόσο με την συγκεκριμένη εξαγορά ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει τις νέες δυνατότητες AI σε εφαρμογές στην ιατρική –όπως είναι η επανασύνδεση κατεστραμμένων νεύρων στην σπονδυλική στήλη, η δημιουργία συστημάτων για αναπηρικά αμαξίδια που ελέγχονται με εκφράσεις του προσώπου κ.ά- αλλά και σε άλλους τομείς. Η εταιρεία έχει πειραματιστεί με «νευρομορφικούς» επεξεργαστές ή αλλιώς AI chips που μιμούνται την ανθρώπινη εγκεφαλική λειτουργία και υποστηρίζει ότι τα νέα της AI chips μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλούς τομείς, από την προσθετική μέχρι τα αυτοοδηγούμενα οχήματα.

intel2.jpg.3d0df0a37cdff024625cae265fdb5bc4.jpg.4194496caa9a2167c91875d09df32904.jpg

Η Τεχνητή Νοημοσύνη με τον καιρό κατέστη κρίσιμης σημασίας κομμάτι των δραστηριοτήτων της Intel. Η εταιρεία εκτιμά ότι το 2019, τα έσοδα από τις εφαρμογές AI θα ξεπεράσουν τα $3,5 δισεκατομμύρια. Τον προηγούμενο μήνα, να θυμίσουμε ότι η Intel παρουσίασε τους πρώτους της επεξεργαστές για εφαρμογές AI στο cloud, καθώς και το νέας γενιάς chip υπολογιστικής όρασης της.

Engadget

  • Like 2