Η Intel σκοπεύει να αναπτύξει νέα δικτυακά προϊόντα που θα φέρουν την επωνυμία «Killer».

Η εταιρεία Bigfoot Networks ήταν κάποτε ένα φιλόδοξο start-up που υποσχόταν στους gamers ιδιαίτερα χαμηλή υστέρηση χάρη σε έναν «network gaming accelerator» που αντιμετώπιζε το lag. Λίγο καιρό μετά, διέθεσε τα πρώτα προϊόντα ενσύρματης και ασύρματης δικτύωσης (NICs, Network Interface Cards) με την επωνυμία «Killer».

Η Qualcomm εξαγόρασε την Bigfoot Networks το 2011, και αργότερα, το τμήμα που συνέχισε να προσφέρει networking hardware που έφερε την επωνυμία Killer –το οποίο κάποιος μπορούσε να βρει σε διάφορα motherboards ή σε φορητούς υπολογιστές όπως των Dell και Alienware ή HP-  ανεξαρτητοποιήθηκε με την ονομασία Rivet Networks. Το hardware της εταιρείας είχε να κάνει κυρίως με την διαχείριση και τη σωστή εκμετάλλευση του διαθέσιμου bandwidth, για την βελτίωση των ασύρματων συνδέσεων, την βελτίωση της ταχύτητας και της μείωσης της υστέρησης/ lag στο online gaming ή στο video streaming κ.ά.

Οι Intel και Rivet Networks ανταγωνίζονται στον χώρο των NIC για περισσότερο από μία δεκαετία, και τώρα μετά την εξαγορά, η Intel θα επωφεληθεί και από αυτό το τμήμα της αγοράς gaming. Πριν από λίγα χρόνια, οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν στην κατασκευή της κάρτας ασύρματης δικτύωσης Killer Wireless-AC 1550 NIC ή στην Killer Wireless-AC 1650x NIC, με την Intel να αναλαμβάνει την κατασκευή της σύμφωνα με την ιστοσελίδα Anandtech. Στο εφεξής τα προϊόντα της Rivet Networks θα πλαισιώσουν εκείνα της Intel στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της τελευταίας.

KILLER_2.jpg.f09fee048e9c7c4c48be20e2edc066de.jpg

Πρόσφατα, η Intel ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την Rivet Networks με στόχο να «αναπτύξουν από κοινού νέες λύσεις που θα βελτιώνουν την συνδεσιμότητα στους υπολογιστές». Η Intel έχει στόχο να διατηρήσει την επωνυμία «Killer». Στο μέλλον θα δούμε σίγουρα νέες Intel NICs που διαθέτουν «Killer DNA» σε διάφορους gaming-oriented φορητούς υπολογιστές ή PCs, αν και η Intel δεν ήθελε να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες. Το ποσό της εξαγοράς επίσης δεν έγινε γνωστό.