Κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο Brainstorm Tech του Fortune, στο Aspen, στο Colorado των ΗΠΑ, ο CEO της Intel, Bob Swan, μίλησε για την εταιρεία, σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα, προς τα που κατευθύνεται και πως σχεδιάζει να εξελιχθεί στο μέλλον.

Κυρίως εστίασε στην μετάβαση της Intel από την «PC centric» εποχή της στην «data centric», καθώς και στα εμπόδια που συνάντησε για να υλοποιήσει την μετάβαση. Όταν ερωτήθηκε σχετικά με την κατάρρευση του Νόμου του Moore, ο Bob Swan ανέλυσε την επιθετικότητα με την οποία η εταιρεία του προσέγγιζε την πρόκληση. Αντί για την συνηθισμένη βελτίωση της πυκνότητας των transistors κάθε δύο χρόνια, η Intel, είπε ο Bob Swan, έβαζε πάντα στόχο καλύτερες και μεγαλύτερες πυκνότητες για να παραμείνει στην κορυφή στον κλάδο.

Με την μετάβαση στα 10nm, η Intel στοχεύει σε βελτιωμένη πυκνότητα της τάξης του 2.7x σε σχέση με την προηγούμενη γενιά transistors 14nm. Ο Bob Swan δήλωσε ότι η πενταετή καθυστέρηση για την μετάβαση στα 10nm «αποτελεί συνάρτηση του τι μπορούσαμε να κάνουμε στο παρελθόν, το οποίο ουσιαστικά αψηφούσε τις πιθανότητες» και συμπλήρωσε ότι είναι το αποτέλεσμα του ότι η εταιρεία ήταν «ιδιαίτερα επιθετική στην καινοτομία» προσθέτοντας ότι «…εκεί που γινόταν όλο και δυσκολότερο, εμείς ορίζαμε έναν ακόμα πιο επιθετικό στόχο. Αυτός είναι, σύμφωνα με τον CEO της Intel, ο λόγος για την καθυστέρηση. Αυτή τη φορά, συμπλήρωσε ο Bob Swan, η Intel θα παραμείνει προσηλωμένη να προσφέρει περίπου 2x βελτίωση στην πυκνότητα με την μετάβαση της στα 7nm, κάτι που αναμένεται να γίνει σε δύο περίπου χρόνια, αφού η μέθοδος βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη.

Όσον αφορά στο μέλλον της Intel, ο Bob Swan έκανε γνωστό ότι η εταιρεία κατέχει μερίδιο 30% γενικότερα στην «αγορά πυριτίου» και είπε ότι η Intel προσπαθεί να διαφοροποιήσει τις τρέχουσες προσφορές της από κυρίως CPUs και FPGAs σε οτιδήποτε απαιτεί υψηλή απόδοση compute, προκειμένου να κατακτήσει και την υπόλοιπη αγορά. Επισήμανε επίσης ότι στη Τεχνητή Νοημοσύνη οφείλεται επί του παρόντος η μεγάλη ζήτηση για υψηλή απόδοση compute, και πως τα αυτόνομα οχήματα αναμένεται μελλοντικά να αποτελέσουν εξίσου μεγάλη πηγή εσόδων για την εταιρεία. 

TechPowerUp