H Intel παρουσίασε όπως αναμενόταν τους νέους της επεξεργαστές 12ης γενιάς για φορητούς υπολογιστές, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ξεπερνούν ακόμα και το τσιπ M1 Max της Apple, όντας έτσι οι ταχύτεροι στον κόσμο!

Παρ’ ό,τι ο ισχυρισμός αυτός προέρχεται από την Intel και ως εκ τούτου ελέγχεται, η λογική λέει πως ισχύει -αλλιώς η εταιρεία δε θα διακινδύνευε να κάνει μία τόσο βαρύγδουπη δήλωση.

Ο νέος Core i9-12900HK λοιπόν διαθέτει επεξεργαστή 14 πυρήνων (έξι performance και οκτώ efficiency) επιτυγχάνοντας μέγιστη συχνότητα μέσω της λειτουργίας Turbo Boost 5 GHz. Την ίδια στιγμή βέβαια χρειάζεται περί τα 115 W ισχύος, κάτι που τον καθιστά μάλλον απαγορευτικό για λεπτότερα συστήματα με πιο light σύστημα ψύξης. Αξίζει να σημειώσουμε πως το τσιπ M1 Max της Apple διαθέτει 10 πυρήνες (οκτώ performance, δύο efficiency).

Όπως ανέφερε η Intel, η απόδοση των επεξεργαστών της μετρήθηκε βάσει του SPEC CPU 2017. Από το chart που έδωσε στη δημοσιότητα φαίνεται ότι πράγματι ο Core i9-12900HK είναι ο ταχύτερος mobile επεξεργαστής, τη στιγμή πάντως που το M1 Max της Apple παραμένει η πιο συμφέρουσα ενεργειακά πρόταση (στο γράφημα φτάνει ως τα 35 W όταν το νέο δημιούργημα της Intel αγγίζει τα 75 W). Το ζητούμενο βέβαια τώρα είναι να ανακοινωθούν και να κυκλοφορήσουν τα πρώτα laptops με τους νέους επεξεργαστές της Intel, έτσι ώστε να διαπιστωθούν η λειτουργία και οι επιδόσεις τους σε πραγματικές συνθήκες, προκειμένου να γίνει μία ουσιαστικότερη σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Συνολικά η Intel ανακοίνωσε 28 mobile επεξεργαστές στις σειρές Core i5, i7 και i9 για laptops. Τα πρώτα μοντέλα με αυτούς αναμένεται να διατεθούν φέτος. 
  

  • Like 5