Αλλαγή σχεδίων για ακόμα μία φορά φαίνεται να κάνει η Intel σχετικά με τους μελλοντικούς επεξεργαστές της. Αν και είχε ακουστεί παλιότερα οτι οι επεξεργαστές με ονομασία Broadwell δεν θα εμφανιστούν στα desktop συστήματα και θα περάσουμε από τους αναμενόμενους Haswell Refresh μέσα στο 2014, στους Skylake, φαίνεται οτι τελικά οι Broadwell θα υπάρξουν μαζί με τους Haswell Refresh και την νέα σειρά 9 των chipset της εταιρίας. Που όμως δεν θα υποστηρίζει τους τωρινούς Haswell.

Σε παλιότερο roadmap της εταιρίας είχε αναφερθεί οτι δεν θα δούμε τους Broadwell επεξεργαστές στο γνώριμο LGA socket, αλλά καινούργια έγγραφα κάνουν λόγο τελικά για υποστήριξη τους από το επερχόμενο 9-series chipset, μαζί με τους Haswell Refresh επεξεργαστές. Οι Haswell Refresh αναμένονται μέσα στο 2014, για τους Broadwell δεν έχει γίνει ακόμα κάτι γνωστό και τα σενάρια κάνουν λόγο για εμφάνιση τους το 2015. Αυτό που έχει γίνει γνωστό σύμφωνα με το site VR-Zone είναι οτι τόσο οι Haswell Refresh και οι Broadwell αν και θα τοποθετούνται στο LGA1150 socket θα έχουν διαφορετικό κύκλωμα τροφοδοσίας στο 1,05V που θα υποστηρίζεται από τη νέα γενιά chipset, αφαιρώντας όμως το backwards compatibility με τους τωρινούς Haswell.

 

Αν ισχύουν αυτά τα νέα, που θα το μάθουμε στο επόμενο roadmap της Intel, οι Skylake επεξεργαστές μεταφέρονται για παρουσίαση στο 2016. Τέλος τα νέα chipset 9-series θα περιλαμβάνουν τα Z97 & H97 που θα υποστηρίζουν το αναμενόμενο SATA Express, πρωτόκολλο που υπόσχεται ταχύτητες 8Gb/s & 16Gb/s και έχει σχεδιαστεί για τους SSD δίσκους που τώρα πια έχουν τερματίσει τις δυνατότητες του τωρινού SATA-6Gb/s.

 

4651-albums126-picture14828.png4651-albums126-picture14827.png

 

Source.png Πηγή: HWBox

Source.png Πηγή: XbitLabs