Μία τέτοια εξαγορά θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην πλοήγηση των αυτόνομων οχημάτων της εταιρίας.

Η Intel έχει ξεκινήσει τα σχέδιά της για την αυτόνομη οδήγηση εδώ και αρκετά χρόνια ενώ από το 2017 τα επισημοποίησε ακόμη περισσότερο, έπειτα από την εξαγορά της Mobileye, μία εταιρία η οποία είχε αναπτύξει τεχνολογίες για αυτόνομα οχήματα. Μία εξαγορά η οποία είχε κοστίσει στην Intel 15.4 δισεκατομμύρια δολάρια για το 84% των συνολικών μετοχών.

Τα σχέδια της Intel δείχνουν να ισχυροποιούνται, έπειτα από τη λεγόμενη εξαγορά του Moovit, τη γνωστή υπηρεσία πληροφόρησης συγκοινωνιών. Τα ειδησεογραφικά Calcalist, The Marker και TechCrunch ισχυρίζονται ότι η Intel βρίσκεται πολύ κοντά στην εξαγορά, μία συμφωνία που θα αγγίξει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Moovit θα ενσωματωθεί στην ηγεσία της Mobileye, ώστε να βοηθήσει στη συνολική στρατηγική αυτόνομης οδήγησης.

Από τη δική του πλευρά, το Moovit δεν έκανε κάποιο σχετικό σχόλιο στο TechCrunch, για τη λεγόμενη συμφωνία. Σε κάθε περίπτωση, η συμφωνία λέγεται πως είναι θέμα ημερών να αποκαλυφθεί.

Πάντως, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η Intel ενδιαφέρεται για το Moovit και δεν είναι μόνο λόγω της υπάρχουσας χρηματοοικονομικής υποστήριξης. Το Moovit συνδυάζει διάφορες τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης και δεδομένων για την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, ώστε να προσφέρει οδηγίες μετακίνησης σε περίπου 800 εκατομμύρια άτομα. Αυτές οι τεχνολογίες θα ήταν πολύ χρήσιμες για παράδειγμα στα αυτόνομα ταξί αλλά και σε άλλα οχήματα χωρίς οδηγό, τα οποία πρέπει να εξετάζουν την κίνηση στους δρόμους και ταυτόχρονα να επιλέγουν τις γρηγορότερες διαδρομές. Σε κάθε περίπτωση, αν μελλοντικά βρεθούμε σε αυτοκίνητο της Intel που μας εξοικονομεί χρόνο από τις καθημερινές μας διαδρομές, θα ξέρουμε ποιον να ευχαριστήσουμε.

Engadget