H Intel και η Micron Technology «διέλυσαν» την κοινοπραξία που δημιούργησαν για να κερδίσουν στην αναπτυσσόμενη αγορά της non-volatile μνήμης.

Όπως είναι γνωστό, η  προσπάθεια των δύο εταιρειών δεν είχε και την αναμενόμενη εμπορική επιτυχία, και σήμερα έχουν εμπλακεί σε πολυάριθμες νομικές διαμάχες που έχουν προκύψει από την διάλυση της μεγάλης, υψηλού προφίλ, τεχνολογικής συμμαχίας τους με τους εργαζομένους να αλλάζουν στρατόπεδα.  Για παράδειγμα, στη μέση της υπόθεσης –που έχει πολλά επίπεδα- βρίσκεται ο μηχανικός της Intel, Doyle Rivers που αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο για να βρεθεί στην Micron Technology παίρνοντας όμως μαζί του μεγάλο αριθμό εμπορικών μυστικών της Intel καθώς και IP της (Intellectual Property) που σχετίζεται με τα προϊόντα Optane και τη μνήμη 3D XPoint.

Η Intel την περασμένη εβδομάδα εξασφάλισε μία προκαταρκτική εντολή από το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ανατολικής Περιφέρειας της Καλιφόρνια, που διατάσσει τον Doyle Rivers να μην έχει στην κατοχή του, να μην χρησιμοποιήσει ή αποκαλύψει οποιεσδήποτε εμπιστευτικές πληροφορίες της Intel που σχετίζονται με τα προϊόντα 3D XPoint και Optane και να επιστρέψει οτιδήποτε έχει στην κατοχή του στην Intel. Το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον Doyle Rivers ισχυρίζεται ότι η Intel δεν κερδίζει το παραμικρό από την εντολή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ιστοσελίδα The Register,  o Daniel Sakaguchi, συνεργάτης της Alto Litigation στο Σαν Φρανσίσκο που εκπροσωπεί τον Doyle Rivers δήλωσε ότι «o κ. Rivers δεν έχει κάτι για να το επιστρέψει» προσθέτοντας ότι «συνεχίζουμε να έχουμε την στάση ότι οι ισχυρισμοί της Intel είναι ιδιαίτερα υπερβολικοί».   

Οι δύο εταιρείες, να αναφέρουμε, ότι διέλυσαν την κοινοπραξία Intel Micron Flash Technologies (IMFT) για να συνεχίσουν να αναπτύσσουν την τεχνολογία non-volatile μνήμης ξεχωριστά (η Micron εντωμεταξύ άσκησε το δικαίωμα της να εξαγοράσει το υπόλοιπο 49% της Intel από την κοινοπραξία τον περασμένο Ιανουάριο).

TechPowerUp