Το ότι η Broadcom επιχείρησε να εξαγοράσει την Qualcomm –με τις προσπάθειες της, και τις δύο, να έχουν πέσει στο κενό- είναι γνωστό.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι ότι η Intel ενδιαφέρεται τώρα να εξαγοράσει την Broadcom, παρόλο που η τελευταία θα επιχειρήσει με νέα προσφορά κατά πάσα πιθανότητα να εξαγοράσει με τη σειρά της την Qualcomm. Πρόκειται για μία σειρά γεγονότων, που επιβεβαιώνει τη γνωστή παροιμία «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό».

Μετά την συγκεκριμένη αναφορά της εφημερίδας The Wall Street Journal, η μετοχή της Intel υποχώρησε κατά 1% στο χρηματιστήριο. Μία επιτυχημένη εξαγορά της Qualcomm από τη Broadcom θα αποτελούσε τεράστια απειλή για το μέλλον της Intel, και τη θέση της στην αγορά αναφέρει με τη σειρά το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Τόσο εκπρόσωπος της Intel όσο και εκπρόσωπος της Broadcom αρνήθηκαν να σχολιάσουν την αναφορά της The Wall Street Journal.

Η εξαγορά της Qualcomm από τη Broadcom ενδεχομένως να μην γινόταν ποτέ πραγματικότητα επειδή θα αποτελούσε μεγάλο κίνδυνο για τον ανταγωνισμό, με τις εταιρείες Microsoft και Google να εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους επίσης, ειδικά από την ώρα που έχει τις ευλογίες της Apple.

TechPowerUp