Η Intel για ακόμη μία φορά επιχειρεί να “αντιμετωπίσει” το “Spectre” με τη διάθεση patches για τις Kaby-Lake, Coffee-Lake και Skylake-based πλατφόρμες.

Οι αναβαθμίσεις καλύπτουν τους 6ης, 7ης και 8ης γενιάς επεξεργαστές Core καθώς και την X-series σειρά επεξεργαστών, με τους Xeon Scalable και Xeon D που χρησιμοποιούνται σε υποδομές κέντρων δεδομένων να προστατεύονται επίσης. Τα updates έχουν διανεμηθεί μέσω αναβαθμίσεων firmware από OEMs.

Η Intel έχει ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν να αντιμετωπίσει του Spectre και να κλείσει το κενό ασφαλείας ωστόσο λίγο καιρό αργότερα αναγκάστηκε να αποσύρει τα patches –την σχετική ανακοίνωσε έκανε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Navin Shenoy- αφού έκανε τους υπολογιστές ασταθείς ενώ πραγματοποιούσαν επανεκκινήσεις απροειδοποίητα.

Σε ανάρτηση του στο blog της εταιρείας, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Intel, Navin Shenoy υποστηρίζει ότι το νέο patch έχει εκτενώς δοκιμαστεί. Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο patch έρχεται δύο μήνες αφότου έγιναν γνωστές οι ευπάθειες στους επεξεργαστές της εταιρείας, και εννέα μήνες αφότου έγιναν γνωστές στην Intel από την ομάδα ερευνητών της Google που τις ανακάλυψε. Αρχικά, οι εταιρεία προσπάθησε να υποβαθμίσεις τις ευπάθειες, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα διαθέσει patch για τα Spectre και Meltdown μία εβδομάδα αφότου δημοσιοποιήθηκαν.

The Verge