Ένα από τα δημοφιλέστερα χαρακτηριστικά του οικοσυστήματος της Apple, το AirDrop, θέλει να φέρει και στα PC η Intel, ανακοινώνοντας το Unison.

Στα πλαίσια της ανακοίνωσης της 13ης γενιάς των επεξεργαστών της, η Intel ανακοίνωσε και το Unison το οποίο θα είναι συμβατό με συστήματα που φέρουν επεξεργαστή της 12ης γενιάς και άνω. Αυτό που κάνει η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι να φέρει πιο κοντά τα PC όχι μόνο με τα android smartphones αλλά και με τα iPhone. Στα πλεονεκτήματα του Unison εντάσσεται η εύκολη μεταφορά αρχείων κάθε είδους (φωτογραφίες, βίντεο, έγγραφα), η πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων από τον υπολογιστή σας, η αποστολή και παραλαβή γραπτών μηνυμάτων, και άλλα πολλά. Την τεχνολογία την έχει αναπτύξει η ισραηλινή startup Screenovate, την οποία η Intel εξαγόρασε στα τέλη του 2021, και η οποία βρίσκεται πίσω από το Dell Mobile Connect.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, είναι σαφές ότι το Intel Unison είναι το πλήρες πακέτο, κάτι που οι χρήστες των Windows PC ανέμεναν για αρκετό διάστημα, και που η Apple αξιοποιεί εδώ και χρόνια με το συνδυασμό iOS και macOS. Από τη στιγμή που η υλοποίηση γίνεται από την Intel, αναμένεται τα προβλήματα του παρελθόντος να επιλυθούν αφού η εταιρεία συνεργάζεται απευθείας με τους κατασκευαστές υπολογιστών ενώ διαθέτει και τις δικές της προτάσεις σε ασύρματες τεχνολογίες όπως Wi-Fi και Bluetooth. 

Για τη διαθεσιμότητα της λειτουργίας, στελέχη της Intel αναφέρουν ότι αυτή θα ξεκινήσει σε περιορισμένο κύκλο με επιλεγμένους κατασκευαστές προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα. Η εφαρμογή θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε επιλεγμένα συστήματα Intel 12th Gen Evo των Acer, HP και Lenovo την προσεχή εορταστική περίοδο ενώ ένα ευρύτερο λανσάρισμα στη 13η γενιά των Intel CPU, έχει οριστεί για το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Ενώ οι OEM θα έχουν τη δυνατότητα να προεγκαθιστούν το Unison σε επιλεγμένα συστήματα για μια out-of-the-box εμπειρία, η Intel σχεδιάζει επίσης να διανείμει την εφαρμογή ως απευθείας download. Ο στόχος πάντως της εταιρείας είναι να φέρει το Unison σε όσο το δυνατόν περισσότερα συστήματα ώστε να αποτελεί την defacto λύση για smartphones. Γνωρίζει ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου η τεχνολογία δεν μπορεί να είναι κλειστή, γι' αυτό και η εταιρεία περιγράφει το Unison ως "ανοιχτό".

Έτσι η Intel σκοπεύει να συνεργαστεί με οποιονδήποτε θέλει να προωθήσει την εφαρμογή, κάτι που περιλαμβάνει και τη Microsoft, αφού αυτό ουσιαστικά θα υπερισχύσει του Phone Link σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το αν τελικά η Intel και η Microsoft συγχωνεύσουν τις δύο εφαρμογές μένει να το δούμε, αλλά η Intel πιστεύει δικαίως ότι η λύση της είναι η καλύτερη για τους καταναλωτές, αφού κάνει πολλά περισσότερα.

zD4oJZxKKjeFFn3GEHYCcX-970-80.jpeg.ae35793cba30dcb6e2f9b8c138419974.jpeg

Η άμεση συνεργασία με τη Microsoft θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγαλύτερη υποστήριξη για το Unison, αν ο γίγαντας λογισμικού το επιθυμεί. Σε ότι αφορά πάντως το iOS και τα iPhone, λόγω των περιορισμών της Apple οι λειτουργίες δεν αναμένονται να είναι ίδιες με αυτές των android smartphones.

Παραμένει πάντως το ερώτημα αν οι κάτοχοι συστημάτων με AMD και Qualcomm επεξεργαστές, μπορούν να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα του Unison, με την Intel δηλώνει ανοιχτή στο να συνεργαστεί μαζί τους, χωρίς όμως να υπάρχει σε εξέλιξη οποιαδήποτε συζήτηση αυτό το διάστημα.

  • Like 4