Μαζί με τους νέους επεξεργαστές Arc A-Series για φορητούς υπολογιστές, η Intel θέλησε να δώσει στη δημοσιότητα ένα νέο teaser για την Arc A-Series κάρτα γραφικών της για υπολογιστές desktop.

Η κάρτα γραφικών βασίζεται στην πλήρη χαρακτηριστικών ACM-G10 GPU που ενσωματώνει 32 Xe-cores και 16GB μνήμης GDDR6.

Η κάρτα γραφικών εξοπλίζεται με ένα αρκετά ογκώδες σύστημα ψύξης με δύο ανεμιστήρες καθώς και με τέσσερις εξόδους, 3x DisplayPort και 1x HDMI 2.1. Για την ώρα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσους PCI-E connectors διαθέτει η διακριτή κάρτα γραφικών για υπολογιστές desktop της Nvidia ωστόσο αμφιβάλλουμε ότι διαθέτει κάποιον από αυτούς τους νέους 16-pin PCI-E connectors που διαθέτει η τελευταία ναυαρχίδα της Nvidia.

Παράλληλα με την κάρτα γραφικών αναμένεται να λανσαριστεί και η AI-upscaling τεχνολογία Intel XeSS που ανταγωνίζεται τις τεχνολογίες AMD FidelityFX Super Resolution 2.0 (FSR 2.0) και NVIDIA DLSS 2.3. Αν και θα πάρουμε μία «γεύση» για τις δυνατότητες της στις αρχές του καλοκαιριού, και επομένως, δεν έχουμε κάτι πιο συγκεκριμένο για την ημερομηνία λανσαρίσματος, εντούτοις η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι αρχικά, η τεχνολογία Intel XeSS θα υποστηρίζει τουλάχιστον 20 τίτλους, μεταξύ των οποίων είναι και οι Death Stranding: Director's Cut, Ghostwire Tokyo, Shadow of the Tomb Raider κ.ά.

85358_10_intel-launches-arc-gpus-without-xess-tech-early-summer_full.jpg

  • Like 7
  • Thanks 3