Σύμφωνα με τα πρώτα benchmarks που διέρρευσαν από γερμανικά μέσα

Φαίνεται πως η αναμονή και ο ενθουσιασμός για τον νέο Intel Core i7-11700K δε θα είναι αντάξια των προδοκιών, καθώς τα πρώτα benchmarks δείχνουν τον νέο επεξεργαστή της Intel να υστερεί σε απόδοση σε σύγκριση με τον AMD Ryzen 7 5800X.

Αν και ο Rocket Lake-S επεξεργαστής αναμένεται να αποκαλυφθεί επίσημα σε event στις 16 Μαρτίου, το γερμανικό κατάστημα mindfactory ανέβασε σελίδα προϊόντος πριν μερικές μέρες, με τιμή στα 469€ (η οποία πλέον αφαιρέθηκε, αλλά η σελίδα παραμένει ζωντανή).

image.png

Όσοι κατάφεραν και αγόρααν τον επεξεργαστή, δημοσίευσαν benchmarks σε διάφορα γερμανικά tech forum όπως ComputerBase, HardwareLuxx και PC games Hardware, δίνοντάς μας μια πρώτη άποψη για το τι μπορούμε να περιμένουμε από τον i7-11700K και πως αποδίδει σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Φυσικά όπως και με κάθε διαρροή υπενθυμίζουμε να υπάρχει μια σχετική επιφύλαξη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για προϊόν που βρέθηκε στα χέρια πελατών πολύ νωρίτερα από την προγραμματισμένη διάθεση.

Στο Cinebench R20, ο Intel Core i7-11700K φτάνει το single-core αποτέλεσμα των 600 πόντων, με τον AMD Ryzen 7 5800X να αγγίζει τους 622 πόντους. Το multi-core αποτέλεσμα παραμένει χαμηλότερο για τον 11700Κ, ο οποίος φτάνει τους 5,749 πόντους, με τον 5800X να φτάνει τους 6,022 πόντους.

Τα αποτελέσματα σε άλλα εργαλεία (Cinebench R23 και CPU-Z) παραμένουν απογοητευτικά για τον i7-11700K, καθώς ο Ryzen 7 5800X συνεχίζει να δίνει καλύτερο σκορ, με τον 11700Κ να περνάει σε απόδοση μόλις στο single-core. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κακά τα αποτελέσματα, αλλά φαίνεται πως δεν θα είναι αντάξιος των προσδοκιών, παρόλο που κυκλοφορεί αρκετούς μήνες μετά τον 5800Χ.

image.png

Από την πρώτη του διαρροή ακόμη μέσω του ρωσικού Lab501, όπου δοκιμάστηκαν engineering samples, τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμενε το κοινό. Το πρόβλημα είναι πως τώρα μιλάμε για απόδοση πιθανότατα του τελικού προϊόντος που θα πωλείται στην αγορά.

Όπως είναι φυσικό, θα περιμένουμε για επίσημες πηγές για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα αποδόσεων, αλλά με την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί, τα πράγματα δεν είναι ιδιαίτερα καλά για την Intel.

  • Like 1
  • Confused 2
  • Sad 2