Καθώς περιμένουμε να κυκλοφορήσουν οι επερχόμενη επεξεργαστές 14ης γενιάς Core της Intel, ήδη κυκλοφορούν φήμες και πληροφορίες για τις μελλοντικές γενιές των επεξεργαστών της.

Πρόσφατα έκαναν την εμφάνιση τους στο Διαδίκτυο διάφορες πληροφορίες σχετικά με τους επεξεργαστές desktop της εταιρείας που διαθέτουν το κωδικό όνομα «Arrow Lake-S». Μία από αυτές τις πληροφορίες κάνει λόγο για την ύπαρξη έως και 3 MB λανθάνουσας μνήμης δευτέρου επιπέδου (L2 Cache) για κάθε πυρήνα P (Performance).

Επί του παρόντος, οι επεξεργαστές 13ης γενιάς Core (Raptor Lake) και 14ης γενιάς Core (Raptor Lake Refresh) της Intel διαθέτουν 2 MB L2 Cache ανά πυρήνα P.

Η 15η γενιά των επεξεργαστών Core με το κωδικό όνομα Arrow Lake, οι οποία έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2024, θα διαθέτει αυξημένη κατά 50% L2 Cache φτάνοντας τα 3 MB ανά πυρήνα P. Δεδομένου ότι οι πυρήνες P θα διαθέτουν αυξημένη ποσότητα λανθάνουσας μνήμης δευτέρου επιπέδου περιμένουμε και τους πυρήνες E (Efficient) να διαθέτουν αυξημένη λανθάνουσα μνήμη, αν και δεν είμαστε σίγουροι αν η αύξηση θα είναι παρόμοιου μεγέθους ή μικρότερου.

Οι επεξεργαστές Arrow Lake θα χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική «Lion Cove» όσον αφορά τους πυρήνες P και την «Skymont» όσον αφορά τους πυρήνες E. Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές θα κατασκευάζονται με μέθοδο Intel 20Α. Πολλές περισσότερες λεπτομέρειες από την επίσημη πηγή για τους επεξεργαστές θα παρουσιαστούν το επόμενο έτος.

  • Like 1