Οι πρώτες ανεξάρτητες και υψηλής απόδοσης κάρτες γραφικών της Intel θα διατεθούν στην αγορά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022.

Πρόσφατα διέρρευσαν φωτογραφίες της «μεγάλης» κάρτας γραφικών από τη σειρά, της Arc Alchemist. Η σειρά καρτών γραφικών της Intel σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί τις προτάσεις των Nvidia και AMD και η Arc Alchemist είναι η πρώτη GPU που θα κυκλοφορήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας.

arc_alchemist_3.jpg

Η εταιρεία είχε παλαιότερα κατασκευάσει την Intel DG1, ωστόσο συγκριτικά ήταν μία αδύναμη σχετικά κάρτα γραφικών, καθώς βασιζόταν στην αρχιτεκτονική low-power Intel Xe LP και επιπλέον δεν ήταν διαθέσιμη ευρέως στους χρήστες.

Η νέα κάρτα γραφικών Arc Alchemist ωστόσο βασίζεται στην αρχιτεκτονική Xe HPG (high-power gaming) και αναμένεται να προσφέρει απόδοση εφάμιλλη της Nvidia GeForce RTX 3070 χάρη στις 512 EUs (μονάδες εκτέλεσης) και τα 16GB μνήμης GDDR6.

arc_alchemist_2.jpg

Σύμφωνα με διαρροές, θα κυκλοφορήσουν και διάφορες άλλες εκδοχές της GPU, με 448 EUs, 384 EUs, 256 EUs και 128EUs που θα καλύπτουν διαφορετικά price points.   

arc_alchemist_1.jpg

  • Like 10