Τα συνολικά έσοδα της εταιρίας ήταν $2,6 δισεκατομμύρια υψηλότερα από το αναμενόμενο.

Είναι γνωστό ότι το 2020 ήταν μια τεράστια χρονιά αναφορικά με τις αποστολές υπολογιστών, με την Intel να επιβεβαιώνει και αυτή ότι είδε σημαντική άνοδο ειδικά το τέταρτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η εταιρία αναφέρει ότι το τμήμα υπολογιστών της είχε άνοδο 33% σε σύγκριση με πέρυσι, με τα έσοδα στους φορητούς υπολογιστές να αυξάνονται κατά 30%. Ο όμιλος Client Computing της Intel, ο οποίος στεγάζει τα προϊόντα υπολογιστών της εταιρίας, έφτασε τα $10,9 δισεκατομμύρια σε έσοδα, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με πέρυσι. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η μέση τιμή που διέθεσαν οι άνθρωποι για φορητούς υπολογιστές μειώθηκε κατά 15% το οποίο ουσιαστικά προδίδει το γεγονός ότι είχαν οπωσδήποτε ανάγκη από νέα laptops καθώς αντιμετώπιζαν την πανδημία, χωρίς απαραίτητα να αγοράσουν ένα πιο premium notebook.

Οι ισχυρές πωλήσεις της Intel σε συνδυασμό με την άνοδο του 39% στο τμήμα αυτόνομης οδήγησης Mobileye, βοήθησαν την εταιρία να ξεπεράσει τις προσδοκίες εσόδων από τον Οκτώβριο κατά $2,6 δισεκατομμύρια. Η εταιρία ανέφερε έσοδα $20 δισεκατομμυρίων για το τέταρτο τρίμηνο, με κέρδη $5,9 δισεκατομμύρια. Αυτοί οι αριθμοί μειώθηκαν στην πραγματικότητα κατά 1% και 15% αντίστοιχα σε σύγκριση με πέρυσι, παρ’ όλα αυτά η εταιρία εξακολουθεί να το γιορτάζει.

Η ζήτηση για Tiger Lake για υπολογιστές φαίνεται ισχυρή και νομίζω, με βάση την αύξηση της τάξης του 33%, πιθανότατα κέρδισε μερίδιο αγοράς. Ενώ η επιχείρηση των datacenters πήγε καλύτερα από το αναμενόμενο, είχε μείωση λόγω των cloud προϊόντων, τον ανταγωνισμό αλλά και τη συνεχιζόμενη μείωση των αγορών από επιχειρήσεις και κυβερνήσεις. Η Mobileye ξεχώρισε, οδηγώντας την αύξηση των εσόδων κατά 39% ανά τρίμηνο και βελτίωσε κατά 93% την κερδοφορία της. Η Mobileye πρόκειται να είναι μια επιχείρηση που σε ετήσια βάση θα έχει αγορά άνω του $1 δισεκατομμυρίου, ένα πραγματικό επίτευγμα.

Η Intel δεν θα αναφέρει κάτι για τα μελλοντικά της πλάνα εντός του 2021 μέχρι να αναλάβει ο νέος CEO Pat Gelsinger τον Φεβρουάριο. Για την ώρα όμως η εταιρία αναμένει ότι τα κέρδη του πρώτου τριμήνου θα φτάσουν περίπου τα $17,5 δισεκατομμύρια.