Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη νέα γενιά επεξεργαστών της Intel δεν “άρεσαν” ιδιαίτερα στο επενδυτικό κοινό.

Σημαντική υποχώρηση κατέγραψε η μετοχή της Intel στο φινάλε της προηγούμενης εβδομάδας, έπειτα από την αποκάλυψη ότι η κατασκευή των επεξεργαστών νέας γενιάς της ενδεχομένως να ανατεθεί σε τρίτη εταιρεία. Η πτωτική πορεία ξεκίνησε από την Πέμπτη, όταν η μετοχή “βούτηξε” από τα 61,73 δολάρια για να φτάσει μέχρι και τα 49,87 δολάρια την Παρασκευή ενώ οι καθοδικές τάσεις συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα.

Οι επενδυτές, αντίθετα, έσπευσαν να στηρίξουν την ταϊβανέζικη TSMC και την AMD οι οποίες είδαν την αξία τους να αυξάνεται κατά 33,8 δισ. και 11,5 δισ. δολάρια αντίστοιχα σε μία μόνο μέρα (ενδιαφέρον fact: η AMD είναι πελάτης της TSMC). Την ίδια στιγμή, η Intel έβλεπε τη δικιά της να μειώνεται κατά 41,7 δισ. δολάρια, ενισχύοντας έτσι τη θέση της NVIDIA η οποία πριν λίγες μέρες έγινε ο μεγαλύτερος -βάσει κεφαλαιοποίησης- κατασκευαστής chip στις ΗΠΑ.

Αναλυτές πάντως χαρακτήρισαν την πρόσφατη ενημέρωση των επενδυτών της Intel ως τη χειρότερη των τελευταίων ετών, σπεύδοντας παράλληλα να υποβαθμίσουν τη μετοχή της και να επαναπροσδιορίσουν προς τα κάτω τις προσδοκίες τους για το τρέχον οικονομικό έτος, απόδειξη του ότι τα χειρότερα για την εταιρεία κατά πάσα πιθανότητα έπονται.

  • Like 3
  • Confused 2
  • Sad 1