Στις 14 Οκτωβρίου, η Apple θα εκδώσει δελτίο τύπου στο οποίο αναμένεται να ανακοινώσει τον νέο τρόπο κατασκευής του MacBook, o οποίος θα αλλάξει ριζικά την γραμμή παραγωγής και των υπόλοιπων κατασκευαστών.

 

Οι νέοι φορητοί της Apple λοιπόν, θα κατασκευάζονται από ένα και μόνο ένα κομμάτι αλουμινίου το οποίο θα επεξεργάζεται από εξελιγμένη μηχανή laser η οποία θα δημιουργεί ένα ατόφιο, χωρίς «ραφές» σώμα φορητού στο οποίο θα ενώνονται τα υπόλοιπα μηχανικά και όχι μόνο μέρη στη συνέχεια.

 

Η νέα αυτή κατασκευαστική διαδικασία αναμένεται να μειώσει αρκετά τον χρόνο που χρειάζεται για να γίνουν αλλαγές στη σχεδίαση του MacBook ενώ θα μειώσει αρκετά και το κόστος της, κάτι που θα οδηγήσει στην μείωση της τιμής του φορητού της Apple.

 

Επιπλέον, η κατασκευή φορητού από ένα συμπαγές κομμάτι, σημαίνει μείωση του βάρους και παράλληλη αύξηση της αντοχής του σώματος μίας και δεν θα υπάρχει η ανάγκη συγκράτησης των μεταλλικών τμημάτων του με βίδες.

 

Μένει να δούμε αν οι δηλώσεις στη συνέντευξη τύπου επιβεβαιώσουν τις φήμες από το 9to5macώστε να μάθουμε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υλοποίηση της συγκεκριμένης ιδέας και τις ημερομηνίες παρουσίασης του πρώτου συμπαγούς MacBook.

 

Source.png Πηγή: pcw.gr