Σύντομα αναμένεται και στην Ελλάδα το γνωστό laptop των 100 δολαρίων, μέσω του Amazon.com. Το OLPC (One Laptop Per Child – ή XO) αναμένεται σύντομα σε όλη την Ευρώπη μέσω του προγράμματος G1G1 (Get One Give One) κάτι που σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να αγοράσει δύο λαπτοπ και να πάρει το ένα, ενώ το δεύτερο θα πάει σε κάποιο παιδί του τρίτου κόσμου.

 

Το κόστος αναμένεται στα 400 δολλάρια δηλαδή περίπου 320 ευρώ. Υπάρχει και δυνατότητα για κάποιον να αγοράσει μόνο ένα με 200 ευρώ το οποίο θα πάει σε ένα παιδί του τρίτου κόσμου ως δωρεά. Δεν θα υπάρχει φόρος. Ανάμεσα στις χώρες που συμμετέχουν είναι η Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουργία και Αγγλία.

Εξαιρετικές λειτουργίες συναντάμε στο νέο λάπτοπ με μπαταρίες που διαρκούν έως 21 ώρες, ενώ ενέργεια μπορεί να παραχθεί από ηλιακό συλέκτη και πεντάλ ποδιού. Έρχεται με λειτουργικό σύστημα Linux έκδοση Sugar ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά.

 

Source.png Πηγή: digitalnews.gr