Σύμφωνα με μία νέα έκθεση της εταιρείας Strategy Analytics, οι αποστολές φορητών υπολογιστών (notebook PCs) εξακολουθούν να αυξάνονται και το πρώτο τρίμηνο φέτος παρουσίασαν αύξηση 81% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες για τηλεκπαίδευση και τηλεργασία πέρυσι και φέτος με την πανδημία COVID-19 καθώς εκατομμύρια αναγκάστηκαν να εργάζονται ή να παρακολουθούν μαθήματα στο σπίτι, η αύξηση στις αποστολές είναι μάλλον φυσιολογική. Προσθέστε τώρα στα παραπάνω και όλους εκείνους που θέλησαν να αγοράσουν κάποιον φορητό υπολογιστή για παιχνίδι ή ψυχαγωγία στο σπίτι εξαιτίας των περιορισμών, καθώς κάθε κράτος επέβαλλε κάποιο τύπο καραντίνας. Τα Chromebooks συνέχισαν να κυριαρχούν στον εκπαιδευτικό τομέα καθώς οι απαιτήσεις παραμένουν υψηλές στις αναπτυσσόμενες αγορές ενώ και το τομέας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναγνωρίζοντας τις ανταγωνιστικές τιμές των φορητών υπολογιστών του είδους καθώς και την διαχειρισιμότητα του οικοσυστήματος Chrome ανταποκρίθηκε θετικά.

Μία παρόμοια έκθεση της IDC τον περασμένο μήνα έδειξε παρόμοια αύξηση στη ζήτηση για φορητούς υπολογιστές για το πρώτο τρίμηνο στην Ευρωπαϊκή αγορά, στην Μέση Ανατολή και στην Αφρική με τις αποστολές να σημειώνουν αύξηση 44%.

Οι αποστολές έφτασαν τις 24 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο τρίμηνο του 2021 σύμφωνα με την IDC. Οι αποστολές φορητών υπολογιστών, που μειώνονταν για χρόνια, άρχισαν να παρουσιάζουν αύξηση και το 2020 η ζήτηση έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και μία δεκαετία περίπου. Η αγορά των υπολογιστών κυριαρχείται αυτή τη περίοδο από τις εταιρείες HP και Lenovo με τις Dell, Acer και ASUS να ακολουθούν. Οι Microsoft, Huawei και Samsung στις πιο κάτω θέσεις έχουν επίσης την δική τους μάχη στην αγορά των notebooks.