Αν και τα πρώτα Windows 10 PC με Snapdragon 835 chipset κυκλοφορούν δειλά δειλά στην αγορά, η Qualcomm ανακοίνωσε στη Computex το Snapdragon 850 που αφορά την επόμενη γενιά των συγκεκριμένων "Always On" υπολογιστών.

Με έμφαση στη συνεχή σύνδεση με το Internet, τις βελτιωμένες επιδόσεις, το άμεσο "ξύπνημα" και τη μεγάλη αυτονομία, το νέο chipset της Qualcomm θα κάνει την εμφάνισή του μόνο σε υπολογιστές και όχι σε smartphones αφού στην ουσία αποτελεί μια ξεχωριστή έκδοση του Snapdragon 845 που διαθέτουν τα κορυφαία smartphones τους τελευταίους μήνες. Οι επιδόσεις σύμφωνα με τη Qualcomm είναι αρκετά καλύτερες αφού ξεπερνάνε το 30% σε σχέση με την προηγούμενη γενιά -που ακόμα δεν έχει διατεθεί στην αγορά-, 20% καλύτερη αυτονομία και βελτιωμένες LTE ταχύτητες. Ακόμα η εταιρεία αναφέρει ότι έχει προχωρήσει σε αλλαγές σε επίπεδο hardware και software προκειμένου διάφορες δραστηριότητες που πραγματοποιεί ο χρήστης με τον υπολογιστή του, να εκτελούνται πολύ πιο γρήγορα.

Τα πρώτα συστήματα με το νέο chipset αναμένονται στην αγορά προς το τέλος του χρόνου, με τη Qualcomm να αναφέρει ότι η λίστα των κατασκευαστών θα είναι μεγαλύτερη αυτή τη φορά, με πιθανό νέο παίκτη τη Samsung.

TheVerge

 

 

  • Thanks 1