Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδια της για να φέρει τον Google Assistant, την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης/ ψηφιακό βοηθό της εταιρείας σε πολλές συσκευές, κυρίως ηχεία, τα οποία θα εφοδιάζονταν και με τη δική τους οθόνη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Στο κάλεσμα της Google ανταποκρίθηκαν αρκετοί κατασκευαστές, και πιο συγκεκριμένα οι Altec Lansing, Anker Innovations, Bang & Olufsen, Braven, iHome, JBL, Jensen, LG, Sony, Klipsch, Knit Audio, Memorex, RIVA Audio, SōLIS και Lenovo. Όσον αφορά στην Κινέζικη εταιρεία Lenovo, παρουσίασε την συσκευή Lenovo Smart Display, που λειτουργεί σαν “hub” για όλες τις υπόλοιπες συσκευές στο σπίτι. 

Ορίζοντας τη συσκευή Lenovo Smart Display που ενσωματώνει τον Google Assistant ως κόμβο εντολών για όλες τις συνδεδεμένες smart συσκευές σας στο σπίτι, από τα φώτα, τη θέρμανση και ότι άλλο θέλετε, μπορείτε να αλλάζετε τις ρυθμίσεις μέσω αφής ή μέσω φωνής.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Assistant για να πάρετε οδηγίες από τα Google Maps, να παρακολουθήσετε YouTube videos, να επικοινωνείτε με τους φίλους σας στο Google Duo, να ακούσετε μουσική και πολλά άλλα.

P1160379.jpg

Το Lenovo Smart Display έρχεται σε δύο εκδόσεις, με οθόνη 8,0 ιντσών και οθόνη 10,1 ιντσών και υποστηρίζεται από την πλατφόρμα Qualcomm Home Hub. Στην πρώτη περίπτωση η οθόνη υποστηρίζει ανάλυση 1200 x 800 pixels ενώ στη δεύτερη περίπτωση υποστηρίζει ανάλυση 1920 x 1200 pixels.

Και οι δύο εκδόσεις βασίζονται στο chipset Qualcomm SDA 624 και διαθέτει μεγάλα, κάθετα τοποθετημένα ηχεία και κάμερες 720p. Η τιμή για το μικρότερο μοντέλο θα είναι $199 ενώ για το μεγαλύτερο θα είναι $249.

P1160377.jpg