Η εταιρεία ZUK είναι νέα και άγνωστη, αλλά το όνομα της αποκτάει "πρόσθετη αξία" αφού είναι μία εταιρεία που δημιούργησε η Lenovo μαζί με την εταιρεία Qihoo 360.

Η ZUK* κάνει την είσοδο της σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, αυτή των smartphones, ωστόσο ευελπιστεί να ξεχωρίσει προσφέροντας πλούσια χαρακτηριστικά, χωρίς να απαιτεί πολλά χρήματα. Το πρώτο της smartphone είναι το ZUK Z1.

 

Το ZUK Z1 βασίζεται στο Android 5.1 Lollipop πάνω από το οποίο η εταιρεία έχει προσαρμόσει το δικό της user interface με την ονομασία ZUI. Στο εσωτερικό του ενσωματώνει το Qualcomm Snapdragon 801 SoC, το οποίο συνοδεύεται από 3GB RAM και 64GB μη επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου (53,6GB ελεύθερα).

 

Στην πρόσοψη, και κάτω από την οθόνη διαθέτει το home button που ονομάζεται U-Touch, επειδή αναλαμβάνει και τον ρόλο του αναγνώστη δαχτυλικού αποτυπώματος, ενώ επιπλέον χρησιμοποιείται για διάφορα quick gestures. Η συσκευή στο πίσω μέρος διαθέτει κάμερα 13 Megapixels που συνοδεύεται από LED flash και βασίζεται στον αισθητήρα IMX214 της Sony ενώ στην πρόσοψη διαθέτει κάμερα 8,0 Megapixels.

 

Το ZUK Z1 είναι ένα dual SIM handset που υποστηρίζει δίκτυα 4G LTE ενώ για την σύνδεση του με τον υπολογιστή και την φόρτιση του διαθέτει την νέα τύπου θύρα USB Type-C. Η συσκευή θα ξεκινήσει να πωλείται από τις 18 Αυγούστου με τιμή περίπου €258.

 

gallery_286955_2303_34462.jpg

 

* Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα startup, "baked" από Lenovo, Qihoo 360 και άλλες επενδυτικές εταιρείες.

 

Link.png Site: GSMArena