Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται οι δύο εταιρείες, με τη Google να στρέφεται συχνά στην Lenovo όταν πρόκειται για νέο hardware ή τη μετατροπή μίας ιδέας σε εμπορικό προϊόν.

Το Mirage Solo είναι μία τέτοια συσκευή και προσφέρει στο ευρύτερο κοινό τη καθηλωτική εμπειρία VR που προσφέρει η πλατφόρμα Daydream VR μέσω μίας εύκολης στη χρήση, όπως λέει η Lenovo, αλλά και παράλληλα απολύτως αυτόνομης συσκευής.

Πρόκειται για το πρώτο αυτόνομο headset Daydream VR και βασίζεται στη τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης WorldSense, για την οποία δεν απαιτούνται εξωτερικοί αισθητήρες σαν αυτούς που διαθέτουν παρόμοια stand-alone (αυτόνομα) VR headsets.

Με τη τεχνολογία ανίχνευσης κίνησης WorldSense, μπορείτε να σκύψετε, να αλλάξετε θέση ή να κινηθείτε στο χώρο σε μία τεράστια, μαγική βιβλιοθήκη περιεχομένου. Βασισμένο στην πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 835 σε συνδυασμό με 4GB RAM το Lenovo Mirage Solo συνεργάζεται με το χειριστήριο Daydream για να κάνει τις εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας ακόμα πιο ρεαλιστικές. Το Mirage Solo προσφέρει FoV (Field of View) 110⁰ και η αυτονομία του επαρκεί για 7 ώρες χρήσης με μία φόρτιση.

P1160537.jpg.0aa58ed9fc88dc0266d3bb700ff37f66.jpg

Μαζί με το Mirage Solo, η Κινέζικη εταιρεία Lenovo παρουσίασε και την κάμερα Mirage Camera που είναι το ιδανικό εργαλείο για τη δημιουργία περιεχομένου εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Lenovo Mirage Camera with Daydream για να αποθανατίσετε τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της ζωής σας και να τις ξαναζήσετε σε 3D, μέσω της συσκευής εικονικής πραγματικότητας. 

Η συγκεκριμένη συσκευή απλοποιεί τη διαδικασία της δημιουργίας τρισδιάστατων (3D) φωτογραφιών και video με την 13MP διπλή fisheye κάμερα και το 180 x 180 οπτικό πεδίο της, παρέχοντας στο χρήστη όλα τα εργαλεία για να δημιουργήσει και να κάνει το δικό του περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας ευκολά προσβάσιμο και διασκεδαστικό.

Μπορείτε να αναρτήσετε τις φωτογραφίες και τα video της κάμερας Lenovo Mirage στους προσωπικούς σας λογαριασμούς στα Google Photos και YouTube για να μπορείτε να τα ξαναδείτε και να τα μοιραστείτε – και μπορείτε να τα δείτε στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε με το Mirage Solo, με το Daydream headset ή και στα περισσότερα VR headsets.

Το κόστος του Mirage Solo δεν έχει ανακοινωθεί –ούτε της κάμερας- ωστόσο η Lenovo ανακοίνωσε ότι θα είναι κάτω από $399.

P1160538.jpg.c2fbb2fa6c83bfd89d4bb646110c1002.jpg