Έχοντας διαρρεύσει ένα πολύ μικρό video teaser πριν μερικές εβδομάδες το οποίο προκάλεσε ενθουσιασμό, η Lenovo προχωρά στην IFA στα αποκαλυπτήρια του Star Wars: Jedi Challenges το οποίο μπορέσαμε να δοκιμάσουμε.

Σκοπός του όλου εγχειρήματος των Lenovo και Disney είναι να προσφέρει στον χρήστη μια εμπειρία Star Wars μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας με το πακέτο να περιλαμβάνει αρχικά ένα κράνος με την ονομασία Mirage AR, έτοιμο να δεχθεί το κινητό σας τηλέφωνο είτε αυτό είναι iPhone είτε Android. Ακόμα, ένας ειδικός αισθητήρας θα πρέπει να τοποθετηθεί στο πάτωμα προκειμένου να εντοπίσει την κίνηση του χρήστη, και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει το φωτόσπαθο (Lightsaber), ή μάλλον, το μισό φωτόσπαθο,

 

Έχοντας εγκαταστήσει ένα iPhone 7 Plus στο headset, ξεκινήσαμε το παιχνίδι κρατώντας το φωτόσπαθo μας, το οποίο ζωντανεύει μέσα στην επαυξημένη πραγματικότητα, έτοιμο να μας προστατέψει στη μάχη με τα θανάσιμα χτυπήματά του. Αντίπαλος στο demo που παίξαμε ήταν ο Kylo Ren, με την τελική έκδοση του παιχνιδιού να αποτελείται από παρόμοιες ιστορίες μάχης και όχι κάτι πιο ψαγμένο.

 


P1120301.jpg

 

 

 

P1120291.jpg

 


Σε ότι αφορά την εμπειρία παιχνιδιού με το Jedi Challengers, αυτή δεν ήταν στα επίπεδα που περιμέναμε, αφού αρκετοί παράγοντες χαλάνε την τελική συνταγή. Αρχικά, το φωτόσπαθο, ανταποκρίνεται σε κάθε μας κίνηση υποστηρίζοντας δόνηση, όμως ο συνδυασμός της ρέπλικας που κρατάμε στο χέρι μας με το υπόλοιπο μισό που βλέπουμε στην επαυξημένη πραγματικότητα, δεν γίνεται σωστά από τη στιγμή που τα δύο αυτά στοιχεία, δεν βρίσκονται σε απόλυτη ευθεία,

 

Ακόμα στο παιχνίδι που παίξαμε, ο Kylo Ren δε φαινόταν καθαρά, ενώ η κίνησή του δεν ήταν καθόλου ρεαλιστική. Στην ουσία το μόνο που χρειάστηκε να κάνουμε είναι να κουνάμε το φωτόσπαθο συνέχεια προκειμένου να νικήσουμε τον αντίπαλό μας. Θεωρητικά το παιχνίδι όταν κυκλοφορήσει τον προσεχή Νοέμβριο θα επιτρέπει τις μάχες με βάση κάποια στρατηγική, κάτι που δε μπορέσαμε να διαπιστώσουμε στο μικρής διάρκειας demo που είχαμε στον εκθεσιακό χώρο της Lenovo.

 

Μεταξύ των αντιπάλων μας που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε έχει επιβεβαιωθεί ότι θα βρίσκεται και ο Darth Vader. Σε γενικές γραμμές, το Star Wars: Jedi Challenger δίνει με κόστος $199 την καλύτερη εμπειρία χρήσης φωτόσπαθου που μπορούμε να έχουμε και με βάση το πόσο καλό smartphone έχουμε, όμως σίγουρα τα πράγματα μπορούσαν να ήταν αρκετά καλύτερα.