Η Lenovo ανακοίνωσε αρκετά νέα και ενδιαφέροντα προϊόντα στην φετινή επίσημη εκδήλωση Tech World ανάμεσα στα οποία ήταν δύο λεπτοί φορητοί υπολογιστές Windows 11, ένα νέο Chromebook με αποσπώμενη οθόνη και δύο νέα tablets με Android.

Ο πρώτος από τους δύο λεπτούς φορητούς υπολογιστές είναι ο IdeaPad Slim 7 Pro. Πρόκειται για ένα notebook βάρους περίπου 2 κιλών με οθόνη αφής 16 ιντσών που υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz. Στο εσωτερικό του υπάρχει ο επεξεργαστής AMD Ryzen 7 5800H που μπορεί να συνδυαστεί και με ανεξάρτητες κάρτες γραφικών μέχρι και του τύπου Nvidia GeForce RTX 3050. Ο φορητός υπολογιστής υποστηρίζει έως 16GB RAM και SSD έως 1TB ενώ η αυτονομία του μπορεί να φτάσει τις 12,5 ώρες. Διαθέτει ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos, δύο υποδοχές USB, μία υποδοχή USB-C, μία έξοδο HDMI καθώς και SD card slot.

lenovo-ideapad-slim-7-carbon.jpg

Όπως υπονοεί και η ονομασία του, το notebook IdeaPad Slim 7 Carbon χρησιμοποιεί ανθρακονήματα στο σασί, χαρακτηριστικό που του χαρίζει βάρος μόλις άνω του ενός κιλού. Η οθόνη έχει διαγώνιο 14 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση 2880 x 1880 pixels και ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Στο εσωτερικό διαθέτει τον επεξεργαστή AMD Ryzen 7 5800U, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί με γραφικά έως και του τύπου Nvidia GeForce MX450 μαζί με μνήμη έως 16GB και αποθηκευτικό χώρο έως 1TB (SSD). Η διάρκεια της μπαταρίας του αγγίζει τις 14,5 ώρες. Το IdeaPad Slim 7 Carbon διαθέτει δύο υποδοχές USB και μία USB-C. 

lenovo-ideapad-slim-7-pro.jpg

Μαζί με τα δύο παραπάνω notebooks που θα κυκλοφορήσουν με λειτουργικό σύστημα Windows 11, η Lenovo παρουσίασε και το IdeaPad Duet 5 Chromebook, το οποίο διαθέτει οθόνη OLED με διαγώνιο 13,3 ιντσών η οποία μπορεί να αποσπαστεί για να μετατραπεί σε ένα Chrome OS-based tablet. Το νέο convertible Chromebook της Lenovo ενσωματώνει το SoC Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2 μαζί με έως και 8GB RAM και έως 256GB αποθηκευτικού χώρου (onboard storage). Η μπαταρία χαρίζει στη συσκευή έως και 15 ώρες αυτονομίας ενώ στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται δύο κάμερες, στα 8MP και 5MP καθώς και δύο θύρες USB.

Lenovo_Chromebook_Duet_5_Storm_Grey_relax.0.jpg

Η Κινέζικη εταιρεία παρουσίασε και δύο νέα tablets με λειτουργικό σύστημα Android 11. Το Lenovo Tab P11 5G έχει οθόνη 11 ιντσών ανάλυσης 2000 x 1200 pixels, επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 750G και 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου ή 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου. Επίσης διαθέτει υποδοχή για κάρτα μνήμης microSD. Στο πίσω μέρος διαθέτει μία κάμερα 13MP ενώ η εμπρόσθια κάμερα βασίζεται σε έναν αισθητήρα 8MP που συνοδεύεται από μία κάμερα ToF. Υποστηρίζει WiFi 6 και δίκτυα 5G ενώ από τον εξοπλισμό του δεν απουσιάζουν τέσσερα ηχεία που έχει επιμεληθεί η JBL. H μπαταρία του, σύμφωνα με την Lenovo επαρκεί για έως 14 ώρες χρήσης. 

lenovo-tab-12-pro.jpg

Το δεύτερο tablet είναι το Lenovo P12 Pro που θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις WiFi-only και 5G. Διαθέτει οθόνη 12,6 ιντσών ανάλυσης 2560 x 1600 pixels και βασίζεται στην πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 870. Και σε αυτή τη περίπτωση θα λανσαριστεί με και 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου ή 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω κάρτας μνήμης microSD. Η μπαταρία του επαρκεί για χρήση έως 17 ωρών με μία φόρτιση. Στο πίσω μέρος διαθέτει δύο κάμερες, μία στα 5MP και μία στα 13MP ενώ στην πρόσοψη διαθέτει μία κάμερα 8MP για selfies που συνοδεύεται από αισθητήρα ToF. Το tablet συνοδεύεται από detachable keyboard και υποστήριξη stylus, το οποίο φορτίζει ασύρματα από το tablet μόλις προσαρτηθεί στη θέση του. Η Lenovo δεν ανακοίνωσε ημερομηνίες κυκλοφορίας ή τιμές για τις παραπάνω συσκευές, ωστόσο πιστεύουμε ότι τα δύο Windows 11 notebook της θα λανσαριστούν μέσα στον Οκτώβριο, καθώς στις 5 Οκτωβρίου λανσάρεται το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

lenovo-tab-p11.jpg

 

 

  • Like 1