Το ThinkBook Plus Gen 3 της Lenovo βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα πιο περίεργα όσο και ενδιαφέροντα laptop των τελευταίων ετών.

Μπορεί να απέχει φέτος από την έκθεση με το δικό της χώρο, αυτό όμως δε σταματά τη Lenovo από το να ανακοινώσει ενδιαφέροντα νέα συστήματα. Το ThinkBook Plus Gen 3 είναι σίγουρα ένα από αυτά από τη στιγμή που ενσωματώνει δύο οθόνες. Απευθυνόμενο σε επαγγελματίες και σε content creators, το νέο laptop της Lenovo είναι το πρώτο που ενσωματώνει αρχικά οθόνη αφής  17,3 ιντσών. Αυτή διαθέτει υπερευρυγώνια αναλογία διαστάσεων 21:10, ανάλυση 3072x1440 στα 120Ηz, φωτεινότητα έως 400nits και 90% αναλογία οθόνης προς σασί, υποστηρίζοντας την ίδια στιγμή και την τεχνολογία Dolby Vision.

LenovoLaptop-CROPPED-800x590.png.fbd6e579f3043fbde87cdc9bbea73b5e.png

Παράλληλα υπάρχει και μια δεύτερη οθόνη, τεχνολογίας LCD και με διαστάσεις 8 ιντσών, τοποθετημένη στα δεξιά του πληκτρολογίου. Ο συνδυασμός των δύο σε συνεργασία με τα Windows 11 σύμφωνα με τη Lenovo απογειώνει την παραγωγικότητα ειδικά από τη στιγμή που η δεύτερη οθόνη υποστηρίζει λειτουργίες αφής αλλά και τη χρήση ψηφιακού stylus. Παράλληλα όπως έχουμε δει και σε παρόμοιες προτάσεις από άλλους κατασκευαστές, η δεύτερη οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο να δείχνει περιεχόμενο που προέρχεται από την κεντρική οθόνη, ενώ υποστηρίζει και τη λειτουργία μίνι εφαρμογών χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να τα φορτώνει στην κεντρική  οθόνη. Ένα από αυτά είναι η λειτουργία calculator που κάνει εύκολη την περιήγηση σε λογιστικά φύλλα  ενώ η δυνατότητα ταυτόχρονης εκτέλεσης εφαρμογών μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε ο calculator να ενεργοποιείται παράλληλα με το άνοιγμα ενός λογιστικού φύλλου.

Αναμενόμενα το Lenovo ThinkBook Plus Gen 3 κρύβει στο εσωτερικό του την τελευταία λέξη της τεχνολογίας προκειμένου να χαρίζει στον χρήστη κορυφαίες επιδόσεις. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ επεξεργαστών 12ης γενιάς Intel Core H-Series, μνήμη έως και 32GB LPDDR5 αλλά και SSD που θα μπορεί να φτάνει τα 2TB. Για την ώρα η Lenovo δεν γνωστοποιεί ποια GPU έχει επιλέξει να ενσωματώσει ούτε όμως και την τιμή που αναμένεται να κυμαίνεται στα υψηλά επίπεδα.

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1