Η δημοτικότητα των έξυπνων ηχείων αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, ωστόσο οι ψηφιακοί «οικιακοί βοηθοί» που ενσωματώνουν οθόνη αφής σπανίζουν στην αγορά.

Η Amazon έχει καλύψει το εξειδικευμένο και μικρό αυτό κομμάτι της αγοράς με την συσκευή Echo Show και τώρα η Lenovo φέρνει τον Google Assistant στο ίδιο τμήμα της αγοράς με την Smart Display.

Η συσκευή παρουσιάζει στην οθόνη όλες τις ερωτήσεις σας και της απαντήσεις, και προσφέρει οδηγίες βήμα προς βήμα για το μαγείρεμα με εικόνες. Επίσης, στην περίπτωση που ρωτήσετε για τον καιρό ή οτιδήποτε άλλο, η απάντηση συνοδεύεται από πρόσθετες πληροφορίες όπως από γράφημα κ.ά.

Η Smart Display της Lenovo είναι στην ουσία μία συσκευή με τον Google Assistant που διαθέτει οθόνη, και βασίζεται στην Qualcomm Home Hub Platform που με την σειρά της χρησιμοποιεί ως βάση το Snapdragon 624 SoC με τον οκταπύρηνο επεξεργαστή που συνοδεύεται από 2GB RAM και 4GB αποθηκευτικού χώρου.

Υποστηρίζεται WiFi 802.11b/g/n/ac και «βιντεοκλήσεις» μέσω του Google Duo, αφού δεν απουσιάζει κάμερα 5,0 Megapixels (εγγραφή βίντεο 720p). Επειδή η ιδιωτικότητα αποτελεί προτεραιότητα από ότι φαίνεται για τους πελάτες της εταιρείας, η Lenovo έχει προσαρμόσει ένα διακόπτη που ονομάζει «camera privacy shutter» ώστε ο χρήστης να καλύπτει την κάμερα όταν δεν χρησιμοποιείται ενώ υπάρχει και πλήκτρο «mute» για το μικρόφωνο.

1.jpg.dc42a1b463ea79ac78c5d9566931ad79.jpg

Με την αγορά της οθόνης, ο χρήστης αποκτάει δωρεάν τρίμηνη συνδρομή στην υπηρεσία YouTube Premium, όμως η συσκευή μπορεί επίσης να αναπαράγει περιεχόμενο και από τις υπηρεσίες HBO Now, Spotify, Pandora, Google Play Music και YouTube Music. Φυσικά, μπορεί να αναπαράγει podcasts ή audiobooks.

Η Smart Display της Lenovo θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με 8,0 ιντσών οθόνη αφής και 10 ιντσών οθόνη αφής με κόστος $199,99 και $249,99. Το πίσω μέρος της μικρότερης έκδοσης είναι κατασκευασμένο από γκρι χρώματος πλαστικό ενώ της δεύτερης δίνει την αίσθηση του ξύλου.  Οι αποστολές στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσουν τον Αύγουστο.

GSMArena