Η νέα προϊοντική γκάμα της Lenovo περιλαμβάνει και ένα προηγμένο ηλεκτρονικό σημειωματάριο (notepad) με οθόνη E-Ink, το οποίο προκρίνει τη φυσική και ενστικτώδη γραφή με το χέρι, έναντι της πληκτρολόγησης.

Άλλωστε, οι σημειώσεις με το χέρι αποτελούν βασικό στοιχείο της καθημερινότητας διάφορων επαγγελματιών και σπουδαστών και με το Smart Paper, η Lenovo παρουσιάζει τη δική της πρόταση στην αγορά των ψηφιακών ή ηλεκτρονικών σημειωματάριων. 

Πρόκειται για μία λεπτή, ισορροπημένη συσκευή με οθόνη αφής E-Ink με διαγώνιο 10,3 ιντσών ανάλυσης 1.872 x 1.404 pixels (227ppi) και αντιθαμβωτική τεχνολογία που περιβάλλεται από ένα κομψό, μεταλλικό πλαίσιο που χωράει σε οποιοδήποτε χαρτοφύλακα ή σακίδιο. Αξιοποιώντας την τελευταία τεχνολογία Ε-Ink, το Smart Paper της Lenovo παρέχει σε συνδυασμό με τη γραφίδα την αίσθηση της γραφής που προσφέρει ένα καλό μολύβι ή μία πένα στο χαρτί ενός τετραδίου ή σημειωματάριου και σε συνδυασμό με ορισμένες έξυπνες λειτουργίες της Κινέζικης εταιρείας βελτιστοποιεί την παραγωγικότητά με απρόσμενους τρόπους.

image.jpeg.66de9d675e58e4aca08fc07f5de98e47.jpeg

Η ενεργή γραφίδα Lenovo Smart Paper Pen (χωρίς μπαταρία) αποθηκεύεται σε ειδική θήκη εντός του πλαισίου της συσκευής για ασφάλεια και δεν χρειάζεται φόρτιση ενώ διαθέτει μαλακή μύτη. Η ταχύτητα απόκρισης έως 23 millisecond καθιστά την εμπειρία γραφής άνετη και οικεία χωρίς να διαπιστώνεται καθυστέρηση. Φυσικά, μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα τις ανάγκες και το γούστο του χρήστη επιλέγοντας από εννέα διαφορετικές ρυθμίσεις (στυλό διαρκείας, ξύλινο μολύβι, μηχανικό μολύβι, μαρκαδόρος κ.ά.). Με 4.096 επίπεδα ευαισθησίας όσον αφορά την πίεση, αναγνώριση κλίσης και έως 74 επιλογές διαμόρφωσης της επιφάνειας γραφής (διαγραμμισμένη, κενή κ.ά.) ο χρήστης μπορεί εύκολα να γράψει, να σημειώσει, να σκιτσάρει, να εικονογραφήσει κ.ά.) ακόμα και για ημέρες χωρίς φόρτιση. 

Η συσκευή είναι ιδανική για επαγγελματίες που συμμετέχουν συχνά σε παρουσιάσεις και συσκέψεις και για σπουδαστές που παρακολουθούν μαθήματα και διαλέξεις καθώς ενσωματώνει δύο μικρόφωνα που του επιτρέπουν να λειτουργεί ως ψηφιακό μαγνητόφωνο/καταγραφέας ήχου. Έτσι, ο επαγγελματίας ή σπουδαστής μπορεί να ηχογραφεί κάποια σύσκεψη ή διάλεξη ενώ παράλληλα κρατά σημειώσεις. Η συσκευή διαθέτει 50 GB αποθηκευτικού χώρου, που επαρκούν για την αποθήκευση άνω των 50.000 σελίδων με σημειώσεις (η οργάνωση σε φακέλους, η διαχείριση ή η επεξεργασία και η διαγραφή τους είναι εύκολη υπόθεση επίσης).

image.jpeg.14bd90c17685c2f83922dafbef76db10.jpeg

Φυσικά, υποστηρίζεται αναζήτηση με λέξεις κλειδιά ή και μετατροπή των χειρόγραφων σημειώσεων σε κείμενο. Έχοντας επίσης πρόσβαση σε περισσότερα από δύο εκατομμύρια βιβλία στο eBooks.com, ο χρήστης μπορεί εύκολα να αναζητήσει λέξεις-κλειδιά στα ψηφιακά βιβλία και στις σημειώσεις που έχει αποθηκεύσει στη συσκευή του. Μέσα από την εφαρμογή Lenovo Smart Paper επίσης (υποστηρίζεται συγχρονισμός cloud), έχει πρόσβαση στις σημειώσεις και στα βιβλία από οπουδήποτε, με τις σημειώσεις να συγχρονίζονται με διάφορες συσκευές που τρέχουν λειτουργικό Android, iOS και Windows. Το Lenovo Smart Paper «τρέχει» Android 11 (έκδοση AOSP) και δεν περιλαμβάνει Play Store όπως είδαμε. Σε σχετική ερώτηση που κάναμε, ενημερωθήκαμε ότι δεν είναι στα σχέδια της εταιρείας να το προσθέσει στη συσκευή όμως κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να εγκαταστήσει την android εφαρμογή που επιθυμεί μέσω sideloading.

Όσον αφορά στο hardware της συσκευής, εξοπλίζεται με έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή RockChip RK3566 και έχει 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου. Διαθέτει μπαταρία 3.550 mAh που επιτρέπει την ανάγνωση άνω των 7.000 σελίδων με μία φόρτιση. Διαθέτει WiFi, Bluetooth και USB Type-C υποδοχή. 

  • Like 7
  • Thanks 3