Πρόσφατα, η Lenovo έδειξε ένα διαφημιστικό βίντεο για την φημολογούμενη αναδιπλούμενη συσκευή της, Motorola RAZR.

Όμως το βίντεο των 30 δευτερολέπτων που μοιράστηκε με δημοσιογράφους και είχε το λογότυπο της εταιρείας, φαίνεται να είναι το ίδιο με ένα κόνσεπτ-βίντεο που δημιούργησε ένας φίλος της εταιρείας, ο YouTuber, Waqar Khan. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν έδωσε την άδεια του στη Lenovo για να χρησιμοποιήσει τις κόνσεπτ εικόνες που δημιούργησε.

Πιο συγκεκριμένα, το βίντεο που έδειξε η Lenovo σε εκπροσώπους του Τύπου, φαίνεται να χρησιμοποιεί έναν αριθμό από ψηφιακές εικόνες (renders) που πρώτα έκαναν την εμφάνιση τους σε ένα βίντεο στο YouTube με τον τίτλο «Motorola RAZR 2019 - Introduction & First Look!» που αναρτήθηκε από τον Waqar Khan στις 9 Φεβρουαρίου φέτος.

Μάλιστα, στο βίντεο που έδειξε η Lenovo φαίνεται και το λογότυπο-υδατογράφημα του Waqar Khan, παρόλο που στο βίντεο της Lenovo τελειώνει με το ίδιο το λογότυπο της Motorola, για να γίνει πιο επίσημο. «Το χρησιμοποίησαν χωρίς την άδεια μου. Δεν γνωρίζω τι έχει συμβεί» έγραψε o Waqar Khan ως απάντηση σε μία ερώτηση του Engadget στο Twitter.

Αν και δεν είναι ξεκάθαρο ότι η Lenovo ετοιμάζει πράγματι μία αναδιπλούμενη συσκευή Motorola RAZR, γνωρίζουμε ότι έχει κατοχυρώσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μία τέτοια συσκευή. Η Wall Street Journal μάλιστα σε άρθρο της ισχυρίστηκε ότι η Motorola ετοιμάζει μία αναδιπλούμενη συσκευή RAZR που θα στοιχίζει $1500. Για να δούμε…

Engadget