Η Lenovo δεν έμεινε στα καταναλωτικά laptops στη CES αλλά είχε και αρκετές προτάσεις για το business κοινό.

Τα νέα προϊόντα της στο πλαίσιο των σειρών ThinkBook και ThinkCentre λοιπόν που απευθύνονται στους επαγγελματίες χρήστες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έρχονται με νέες λειτουργίες που βασίζονται στην AI. Αναλυτικότερα, στα laptops είχαμε την παρουσίαση των ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid, ThinkBook 13x Gen 4, ThinkBook 14i Gen 6+ και ThinkBook 16p Gen 5.

Το ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid είναι μία ευέλικτη λύση 2-σε-1 που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως laptop, όσο και ως tablet προσφέροντας μία υβριδική εμπειρία χρήσης Windows ή Android. Η οθόνη (14 ίντσες, 2.8K) αποσπάται και το σύστημα εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά, με τον χρήστη να έχει τη δυνατότητα να το συνδέσει σε εξωτερική οθόνη.

Το ThinkBook 13x Gen 4 είναι το πρώτο laptop για μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη Lenovo με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, ανήκει στην κατηγορία των Intel Evo Edition, ενσωματώνει έως κι 32 GB LPDDR5X RAM 8400 MHz, Wi-Fi 6E, τέσσερα ηχεία Harman/Kardon, Thunderbolt 4 και πλήκτρο Copilot. Ζυγίζει περίπου ένα κιλό, έχει προφίλ 12,9 χιλ. και μπαταρία 74 Wh -τη μεγαλύτερη σε laptop 13 ιντσών (ή ορθότερα 13,5 ιντσών με λόγο διαστάσεων 3:2 και αναλογία οθόνης/επιφάνειας 97%) με εντυπωσιακή διάρκεια ζωής.

Η Lenovo μάλιστα παρουσίασε και ένα πολύ ενδιαφέρον κόνσεπτ βασισμένο στο εν λόγω laptop. Ο λόγος για το ThinkBook 13x Gen 4 SPE που συνδυάζοντας το hardware του συστήματος με τους αλγορίθμους της Lenovo και την τεχνολογία E Ink Prism, επιτρέπει στον χρήστη να «ντύσει» το κάλυμμά του με τις εικόνες της αρεσκείας του (περιλαμβάνονται πάνω από 1000) για πραγματικά προσωποποιημένο look και μάλιστα χωρίς επιπτώσεις στην αυτονομία!

image.jpeg.5bcb9cda66d065e9bb1a73cfe0b6ca0e.jpeg

Το ThinkBook 14i Gen 6+ έρχεται με επιλογή οθόνης έως και 3K στις 14 ίντσες (καλύπτει το 90% της επιφάνειας πρόσοψης), μπαταρία 85 Wh, έως και 32 GB dual-channel RAM LPDDR5X, πλήρες προφίλ συνδεσιμότητας (συμπεριλαμβανομένης κρυφής θύρας USB Type-A σχεδιασμένης ειδικά για USB dongles) και κάμερα υπερύθρων για αυξημένη ασφάλεια, ενσωματώνει το τσιπ Lenovo LA3 AI και την τεχνολογία Lenovo Smart Power 3.0, ενώ υποστηρίζει τη μονάδα ThinkBook Graphics Extension για έξτρα επεξεργαστική ισχύ AI.

Όσο για το ThinkBook 16p Gen 5, είναι μία εξαιρετικά κομψή συσκευή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από πλευράς επιδόσεων από τις προηγούμενες (έρχεται με επεξεργαστή έως και Intel  Core i9 14ης γενιάς με AI Assist και NVIDIA GeForce RTX 4060) και μάλιστα υποστηρίζει και το Magic Bay Studio με κάμερα 4K και ενσωματωμένα ηχεία. Εντύπωση μας έκανε το υπερμέγεθες touchpad του το οποίο προσφέρει μία πραγματικά άνετη εμπειρία χρήσης. Το laptop διαθέτει ακόμα πλήρες σύνολο θυρών I/O και ενδείξεις LED.

Στα desktops τώρα, είχαμε την παρουσίαση του ThinkCentre neo Ultra, ενός mini PC με όγκο 3,6 λίτρων, επεξεργαστή έως και Intel Core i9 στο πλαίσιο της πλατφόρμας Intel vPro Enterprise, γραφικά NVIDIA GeForce RTX 4060, έως 64 GB DDR5 RAM και Wi-Fi 7. Παράλληλα είδαμε από κοντά και το ThinkCentre neo 50a Gen 5 στις 24 και 27 ίντσες, ένα all-in-one σύστημα με επιλογές Intel Core i7, 32 GB DDR5 RAM και οθόνη ρυθμού ανανέωσης 100 Hz με κάλυψη sRGB σε ποσοστό 99% και πιστοποίηση από την TUV Rheinland.