Το νέο ThinkStation P620 αναμένεται να είναι ένα τέρας επιδόσεων, αποτελώντας το πρώτο workstation της Lenovo σε μορφή tower.

Ο κύριος λόγος των απίστευτων επιδόσεων του συστήματος είναι ο νέος Ryzen Threadripper PRO επεξεργαστής της AMD, για τον οποίο μας είχε προϊδεάσει στις αρχές του χρόνου, με το ThinkStation P620 να είναι το μόνο workstation στην αγορά που τον ενσωματώνει. Ο επεξεργαστής της AMD ενσωματώνει 64 πυρήνες και 128 threads, με ταχύτητες που φτάνουν τα 4GHz.

Σύμφωνα με τη Lenovo, η διαφορά στις επιδόσεις που φέρνει το νέο της workstation έναντι όλων των υπολοίπων στην αγορά είναι τεράστια, μόνο και μόνο από τη στιγμή που ένα αντίστοιχο σύστημα με μονή CPU διέθετε 18 πυρήνες ενώ σε ένα με διπλή CPU, υπήρχε υποστήριξη 56 πυρήνων. Αναμενόμενα, ένα σύστημα όπως το P620 απευθύνεται σε επαγγελματίες με τεράστιες ανάγκες σε υπολογιστική ισχύ, κάτι που να δικαιολογεί και το αυξημένο κόστος. Στα σενάρια χρήσης του περιλαμβάνεται φυσικά το encoding αλλά και το streaming σε 8K ανάλυση και σε πραγματικό χρόνο, με τους χρόνους rendering για προγράμματα 3D σχεδιασμού και video/photo editing να ελαχιστοποιούνται δραματικά. Ένας ακόμη τομέας που η Lenovo πιστεύει ότι το νέο σύστημα της μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο, είναι στη γρήγορη επεξεργασία μοντέλων επαυξημένης πραγματικότητας, ένας τομέας που γνωρίζει μεγάλη άνθηση το τελευταίο διάστημα. 

 

05_ThinkStation_P620_Hero_Front_Facing_Left_with_P27Q.jpg07_ThinkStation_P620_Tour_Rear.jpg10_ThinkStation_P620 Interior Shot.jpg

Ο Threadripper PRO δεν είναι το μόνο τεχνικό χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει στο ThinkStation P620 αφού αυτό μπορεί να ενσωματώσει έως και δύο NVIDIA Quadro RTX 8000 ή τέσσερις Nvidia RTX 4000. Αντίστοιχα η μνήμη μπορεί να φτάσει το εξωφρενικό 1ΤΒ ενώ για τον αποθηκευτικό χώρο δεν τίθεται κάποιο θέμα από τη στιγμή που το ανώτερο όριο είναι τα 20TB. Μία ακόμη πρωτιά του P620 είναι ότι αποτελεί το πρώτο PCIe Gen4 workstation, προσφέροντας διπλάσιο bandwidth από συστήματα με PCIe 3.0. Για το εσωτερικό σύστημα ψύξης, η Lenovo συνεργάστηκε με την AMD προκειμένου να προσφέρει «μια μοναδική λύση που πιστοποιεί την εύρυθμη και σταθερή λειτουργία του συστήματος». 

Για την ώρα η Lenovo δεν είναι έτοιμη να ανακοινώσει την αναμενόμενα πολύ υψηλή τιμή οποιουδήποτε configuration του ThinkStation P620, κάτι που δεν θα αργήσει να γίνει από τη στιγμή που το σύστημα θα είναι διαθέσιμο για αγορά στα τέλη Σεπτεμβρίου. 

  • Thanks 1