Πληθαίνουν οι προτάσεις μεγάλων κατασκευαστών στην κατηγορία των προσωπικών γυαλιών μέσω των οποίων μπορούν να προβάλλουν σε τεράστιο περιεχόμενο του περιεχόμενο του υπολογιστή, του tablet ή και του smartphone τους.

Έτσι μετά τη σχετική πρόταση της TCL που είδαμε στις αρχές του χρόνου στη CES, σειρά παίρνει η Lenovo η οποία παρουσίασε στη φετινή IFA τα Lenovo Glasses T1. Σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας, οπτικά υψηλής απόδοσης για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ παράλληλα είναι ελαφριά, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να εξερευνούν και να απολαμβάνουν κάθε είδους περιεχόμενο, πέρα και πάνω από τα περιορισμένα μεγέθη των οθονών των φορητών συσκευών.

Στο τεχνικό κομμάτι, διαθέτουν ζευγάρι Micro-OLED οθονών (λόγος αντίθεσης 10.000:1) με Full HD ανάλυση για το κάθε μάτι και με ρυθμό ανανέωσης στα 60Hz. Είναι συμβατά με Android, iOS, macOS και Windows. Στη συσκευασία θα βρείτε κλιπ μύτης τα οποία αντικαθίστανται και προσαρμοζόμενους βραχίονες, ενώ υποστηρίζουν και φακούς οράσεως, μέσω του προσαρμοζόμενου σκελετού που τα συνοδεύει. Μπορούν να προβάλουν βίντεο ή να παίζουν παιχνίδια ενσύρματα από φορητές συσκευές για ώρες, χωρίς την παραμικρή ανησυχία για τυχόν εξάντληση της μπαταρίας των συνδεδεμένων συσκευών από τις οποίες άλλωστε αντλούν την απαραίτητη ενέργεια. Αναμενόμενα ενσωματώνουν στερεοφωνικά ηχεία χωρίς να χρειάζεται η χρήση ασύρματων ακουστικών.

«Καθημερινά, άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο στρέφονται όλο και περισσότερο σε φορητές συσκευές για διασκέδαση και εργασία», δήλωσε ο Eric Yu, Senior Vice President of Commercial Product Center and SMB Segment, Intelligent Devices Group, Lenovo. «Η επιφάνεια θέασης μπορεί να αποτελέσει σοβαρό ανασταλτικό παράγοντα στην εμπειρία χρήσης. Μέσα από μια λύση όπως τα Lenovo Glasses T1, οι χρήστες είναι σε θέση να απολαμβάνουν μια φορητή όσο και ιδιωτική εμπειρία μεγάλης οθόνης, αντλώντας περισσότερη αξία από τα κινητά και τους φορητούς υπολογιστές τους».

Τα Lenovo Glasses T1 κυκλοφορούν στο τέλος της χρονιάς αρχικά στην Κίνα ενώ η εταιρεία θα τα φέρει «σε επιλεγμένες αγορές» μέσα στην επόμενη χρονιά.

  • Like 4
  • Thanks 4