Αν και δεν είχε μείνει κάτι στη φαντασία λόγω των αναρίθμητων διαρροών -αρκετές μάλιστα προήλθαν από την ίδια την εταιρεία- η LG προχώρησε πριν λίγο, εδώ στο Λονδίνο, στα επίσημα αποκαλυπτήρια του LG G3, τη ναυαρχίδα της Κορεατικής εταιρείας για το 2014.

Το LG G3 έρχεται σημαντικά αναβαθμισμένο στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και στο λογισμικό, με τις περισσότερες πληροφορίες να επιβεβαιώνονται και με την εταιρεία να λαμβάνει επιθετική στάση προς τους αντιπάλους της. Από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η οθόνη, η οποία "ανεβαίνει" από τις 5.2 ίντσες στις 5.5 ίντσες, με την LG όμως να έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό τις μικρές διαστάσεις, αφού τα περιθώρια αριστερά και δεξιά της οθόνης είναι ελάχιστα, κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Να αναφέρουμε ότι το LG G3 διαθέτει σχεδόν ίδιες διαστάσεις περίπου (146.3 x 74.6 x 8.9 χιλ.) με τις άλλες ναυαρχίδες (ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το Galaxy S5 της Samsung έχει διαστάσεις 142 x 72.5 x 8.1 χιλ. αλλά διαθέτει οθόνη 5.1 ιντσών).

 

Η τεχνολογική υπεροχή δε σταματά στο μέγεθος της οθόνης, αλλά επεκτείνεται και στον τομέα της ανάλυσης αφού το G3 είναι ένα από τα ελάχιστα smartphones που υποστηρίζουν ανάλυση 2K, και πιο συγκεκριμένα 1440 x 2560 pixels, κάτι που σε συνδυασμό και με τη διαγώνιο της οθόνης μεταφράζεται σε 538ppi, ένα νούμερο πραγματικά εκπληκτικό.

 

Εμφανισιακά το G3 θα λέγαμε ότι είναι πιο όμορφο από το G2. Αν και η LG, προτίμησε το πολυανθρακικό υλικό, το φινίρισμα της συσκευής δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα μεταλλικό κινητό (σαν βουρτσισμένο αλουμίνιο). Από την πλάτη, δεν λείπουν τα πλήκτρα -σήμα κατατεθέν πια της σειράς "G"- για τον έλεγχο της έντασης του ήχου, την ενεργοποίηση/ απενεργοποίηση της συσκευής, για το κλείστρο της κάμερας κ.ά.

Στο εσωτερικό, η LG προτίμησε την ίδια πρόταση της Qualcomm που ακολούθησαν και οι αντίπαλοι της για τις δικές τους ναυαρχίδες. Αναφερόμαστε στο Snapdragon 801, χρονισμένο στα 2.5 GHz με 2GB ή 3GB RAM.

 

Ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος ξεκινά από τα 16GB ή 32GB όμως αυτή τη φορά επεκτείνεται με κάρτα microSD έως και κατά 128GB, ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα των χρηστών του LG G2.. Επίσης αξίζει να αναφέρουμε ότι η μπαταρία είναι αφαιρούμενη. Η μπαταρία παραμένει στα 3.000mAh και μένει να δούμε στην πλήρη παρουσίαση που θα κάνουμε αν η αυτονομία, παραμένει στα πολύ καλά επίπεδα του περσινού μοντέλου, ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του G2. Το LG G3 υποστηρίζει επίσης ασύρματη φόρτιση.

 

LG G3

LG G3

LG G3

 

Στον τομέα της κάμερας, το LG G3 διατηρεί αισθητήρα 13 Megapixels, ο οποίος συνοδεύεται από οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, από διπλό LED flash αλλά και από ένα ειδικό λέϊζερ (Laser AF, 0.276 δευτερόλεπτα για να εστιάσει σωστά) ώστε η αυτόματη εστίαση να είναι η πλέον αποτελεσματική. Στην πρόσοψη, διαθέτει κάμερα για βιντεοκλήσεις με αισθητήρα 2.1 Megapixels με δυνατότητα λήψης video 1080p, με τη πίσω κάμερα να είναι ικανή για εγγραφή 4K video (2160p@30fps).

Στον τομέα του ήχου, έχουν γίνει επίσης σημαντικά βήματα προόδου, με το ηχείο να έχει ισχύ 1W και να συνοδεύεται από ενισχυτή ήχου (Boost Amp για έως 1.5W ισχύος).

 

Όσο αφορά στο λογισμικό, το LG G3 βασίζεται στο Android 4.4.2 KitKat, ωστόσο η LG παρουσίασε ένα ανανεωμένο περιβάλλον χρήσης, πιο όμορφο, πιο "επίπεδο" και πιο σύγχρονο σε σχέση με το παρελθόν. Φυσικά το Knock Code παραμένει, ως ένα από τα πλεονεκτήματα της συσκευής, ενώ η εταιρεία παρουσίασε και μία νέα εφαρμογή για την παρακολούθηση της πορείας της υγείας και της φυσικής κατάστασης του χρήστη, η οποία συνεργάζεται και με τις wearable devices που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία.

 

P1130367.jpg

LG G3

LG G3

LG G3

 

Στο λογισμικό επίσης συναντούμε μία νέα προσθήκη, το οποίο ονομάζεται Smart Notice. Πρόκειται για ένα σύστημα, που φαίνεται να ανταγωνίζεται το Google Now, και το οποίο για παράδειγμα μπορεί να ειδοποιεί τον χρήστη όταν φτάσει στο γραφείο ή στο σπίτι, ότι πρέπει να ενεργοποιήσει το WiFi για παράδειγμα ή ότι πρέπει να πάρει μαζί του ομπρέλα επειδή βρέχει.

 

Οι τιμές και για τις δύο εκδόσεις του G3 είναι αρκετά ενδιαφέρουσες αφού όπως μαθαίνουμε το μοντέλο των 16GB με τα 2GB θα κοστίζει στη χώρα μας στην ίδια τιμή με το περσινό μοντέλο, στα €599 δηλαδή ενώ το μοντέλο των 32GB με τα 3GB θα κοστίζει ακόμα πιο επιθετικά, στα €649. Το LG G3 θα διατεθεί στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου προς αρχές Ιουλίου σε τρία χρώματα καθώς και στις δύο εκδόσεις του.

 

P1130351.jpg