Σύμφωνα με το Forbes, το G6, το κορυφαίο smartphone της LG για το πρώτο εξάμηνο του έτους που θα ανακοινωθεί στις 26 Φεβρουαρίου, δε θα ενσωματώνει το νέο Snapdragon 835 SoC της Qualcomm και πολύ πιθανόν να ενσωματώνει το Snapdragon 821 που έχουμε δει ήδη σε άλλες συσκευές.

Ο λόγος σύμφωνα με το Forbes είναι η περιορισμένη διαθεσιμότητα του νέου SoC της Qualcomm το οποίο δεν είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί από τους κατασκευαστές αυτή την περίοδο, και του οποίου η διαθεσιμότητα θα ομαλοποιηθεί τον Απρίλιο. Ένας άλλος λόγος είναι ότι οι αρχικές ποσότητες του Snapdragon 835 έχουν δεσμευτεί από τη Samsung για το Galaxy S8 το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Απριλίου στη Νότια Κορέα , χωρίς να υπάρχουν διαθέσιμα κομμάτια για άλλους κατασκευαστές.

 

Η κίνηση αυτή μπορεί να θεωρηθεί -ως ένα βαθμό- αναμενόμενη από τη στιγμή που η Qualcomm έχει συνεργαστεί στενά με τη Samsung, με τη δεύτερη να έχει αναλάβει την κατασκευή του Snapdragon 835 χρησιμοποιώντας την κατασκευαστική μέθοδο των 10nm FinFET. Η LG από την πλευρά της κατά το παρελθόν και ειδικότερα με την κυκλοφορία του G4, είχε επιλέξει να μην ενσωματώσει το τότε κορυφαίο chipset της Qualcomm, το Snapdragon 810 μετά από αναφορές υπερθέρμανσης, επιλέγοντας το πιο «ασφαλές» 808.

 

Link.png Site: Forbes