Δύο εκπληκτικές από κάθε άποψη gaming οθόνες παρουσίασε στη CES που διεξάγεται στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ η LG.

Ο λόγος για τις 27GR95QE και 45GR95QE, δύο οθόνες που θα κυκλοφορήσουν τον Φεβρουάριο στην Ευρώπη στο πλαίσιο της σειράς UltraGear OLED και έρχονται να φέρουν τα πάνω κάτω στο gaming. Πρόκειται για δύο high-end προτάσεις οι οποίες απευθύνονται στους gamers που δε λογαριάζουν τίποτα μπροστά στην ομαλή κίνηση και τα κορυφαία γραφικά -και μολονότι τιμές δε μάθαμε, η λογική λέει ότι θα ‘ναι «τσιμπημένες».

Η σειρά UltraGear OLED είναι εφοδιασμένη με το πρώτο πάνελ OLED με ρυθμό ανανέωσης 240 Hz στον κόσμο, το οποίο μάλιστα κατασκευάζεται αποκλειστικά από την LG. Διαθέτει δύο μοντέλα, ένα στις 27 ίντσες και ένα δεύτερο, κυρτό, στις 45 ίντσες. Αμφότερα προσφέρουν χρόνο απόκρισης μόλις 0,03 ms (grey-to-grey), κάλυψη της χρωματικής γκάμας DCI-P3 σε ποσοστό 98,5% και ρυθμό ανανέωσης 240 Hz, ενσωματώνουν τεχνολογία Anti-Glare & Low-Reflection (AGLR), έρχονται με πλήρες προφίλ συνδεσιμότητας (HDMI 2.1, DisplayPort 1.4, USB 3.0, τετραπολική υποδοχή ήχου με DTS Headphone:X) και συνοδεύονται από τηλεχειριστήριο.

Η 27GR95QE που είναι κι η μικρότερη των δύο, διαθέτει ανάλυση QHD (2560 x 1440 pixels) και είναι συμβατή με NVIDIA G-SYNC, FreeSync Premium και VESA Adaptive Sync. Αποδίδει άψογα ακόμα κι όταν η δράση εκτυλίσσεται ακατάπαυστα, χωρίς τρεμόπαιγμα ή tearing. Όσο για τη μεγαλύτερη 45GR95QE των 45 ιντσών, είναι η πρώτη οθόνη αυτού του μεγέθους με καμπυλότητα 800R. Ο έξυπνος σχεδιασμός της, σε συνδυασμό με τις πιστοποιήσεις χαμηλών εκπομπών μπλε ακτινοβολίας των TUV Rheinland και UL Solutions που φέρει, την καθιστούν εξαιρετικά άνετη στη χρήση -και ιδανική για gaming sessions… μακράς διαρκείας- παρά το μέγεθός της. Η όλη πρόταση μάλιστα είναι τόσο εντυπωσιακή που τιμήθηκε με το Βραβείο Καινοτομίας της CES 2023!

image.jpeg.f64f26e42abb3526ad49bb3b0012ae94.jpeg

Οι δύο οθόνες της LG έκλεψαν τις εντυπώσεις στο Λας Βέγκας, ωστόσο οι gamers θα χρειαστεί να κάνουν λίγους μήνες ακόμα υπομονή, αφού όπως προείπαμε η διάθεσή τους αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο. Για τιμή, τουλάχιστον τα στελέχη εντός του εκθεσιακού χώρου, δεν είχαν να μοιραστούν κάτι μαζί μας.

  • Like 1