Μπορεί η LG να έχει να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων τον ισχυρό ανταγωνισμό και την πίεση της Samsung, όμως αναμφίβολα καταφέρνει να ανταπεξέλθει με επιτυχία και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τομέα των προϊόντων οικιακής διασκέδασης και κυρίως των τηλεοράσεων.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν η LG πουλά αυτή τη στιγμή περισσότερες τηλεοράσεις από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή, κατέχοντας μάλιστα το εντυπωσιακό μερίδιο της τάξης του 27% στην παγκόσμια αγορά. To γεγονός αυτό τη βοήθησε να καταγράψει έσοδα 13 δις. δολαρίων και λειτουργικά κέρδη 471 εκατομμυρίων δολαρίων, τρεις φορές περισσότερα από την προηγούμενη χρονιά.

 

Ωστόσο και στη mobile κατηγορία η LG δεν τα πήγε άσχημα, καθώς κατέγραψε πωλήσεις 12.3 εκατομμυρίων συσκευών, αυξάνοντάς τις έτσι κατά περίπου 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους, ενώ και οι πωλήσεις συσκευών με υποστήριξη δικτύων 4G/LTE αυξήθηκαν κατά 79%.

 

Μέσα στο μήνα και συγκεκριμένα στις 27 Μαίου, η LG αναμένεται να παρουσιάσει το διάδοχο του LG G2 αλλά και το πρώτο της "έξυπνο" ρολόι, το G Watch που στηρίζεται στην πλατφόρμα του Android Wear.

 

Link.png Site: Engadget