Το κυρτό σχήμα είναι το νέο trend όσον αφορά τις τηλεοράσεις, αλλά όπως φαίνεται περνά σιγά σιγά και στις οθόνες, με την LG να έχει ήδη έτοιμο ένα νέο εντυπωσιακό μοντέλο το οποίο απευθύνεται κυρίως στους gamers.

Στα πλαίσια της έκθεσης CES 2015 η οποία ανοίγει τις πύλες της την επόμενη εβδομάδα και την οποία το Insomnia θα παρακολουθήσει από κοντά, η LG ανακοίνωσε το μοντέλο 34UC87, μια οθόνη 34 ιντσών με κυρτό σχήμα, ανάλυση 3440x1440 και αναλογία διαστάσεων 21:9. Από τα χαρακτηριστικά τα οποία την καθιστούν ως ιδανική πρόταση για τους gamers, είναι η υποστήριξη της τεχνολογίας FreeSync της AMD η οποία εξαφανίζει το φαινόμενο του tearing όταν η οθόνη και η κάρτα γραφικών δεν συγχρονίζονται.

 

Ακόμα η μεγαλύτερη αναλογία διαστάσεων την κάνει ιδανική για παιχνίδια Multiplayer όπως το Battlefield 4 αφού δίνει το πλεονέκτημα εμφάνισης λεπτομερειών τις οποίες δεν μπορούν να δουν οι αντίπαλοι οι οποίοι διαθέτουν οθόνες με αναλογία διαστάσεων 16:9. Όπως μπορείτε να δείτε και από την παρακάτω εικόνα, το συγκεκριμένο σχήμα την κάνει ιδανική για περιπτώσεις εγκατάστασης δύο η και περισσοτέρων οθονών σε ένα γραφείο.

 

lg-34uc87m-monitor-1500x1000.jpg

 

Βασισμένη σε IPS panel, με γωνίες θέασης 178 μοιρών και κατά 99% κάλυψη του χρωματικού φάσματος sRGB, η LG θα κυκλοφορήσει και ένα δεύτερο μοντέλο, το UM67 χωρίς το κυρτό σχήμα αλλά με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και διαστάσεις.

 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο στην IFA 2014, είχαμε δει από κοντά την πρώτη προσπάθεια της εταιρείας στις κυρτές οθόνες με αναλογία 21:9, το μοντέλο 34UC87, το οποίο μας είχε εντυπωσιάσει κατά την πρώτη επαφή.

 

 

Link.png Site: TheVerge