Τα σχέδια της για την πλατφόρμα του webOS την οποία εξαγόρασε πριν λίγους μήνες από την Hewlett Packard, παρουσιάζει η LG στην έκθεση CES 2014 και όπως ξέραμε, αυτά αφορούν τις «έξυπνες» τηλεοράσεις.

Το λειτουργικό σύστημα το οποίο δημιουργήθηκε αρχικά για smartphones της Palm χωρίς όμως επιτυχία, ενσωματώνεται πλέον στις Smart τηλεοράσεις της εταιρείας και συγκεκριμένα στο 70% των μοντέλων που θα κυκλοφορήσουν φέτος.

 

Χωρίς να προκαλέι έκπληξη, η εμπειρία του webOS είναι αρκετά διαφορετική από αυτή που είχαμε συνηθίσει σε smartphones όπως το Pre 2, και αποτελείται από το τρίπτυχο απλή σύνδεση, απλή αλλαγή εφαρμογών και απλή εύρεση καναλιών.

 

Η απλή σύνδεση στοχεύει στην εύκολη εγκατάσταση μέσα από έναν χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων με το όνομα Bean Bird ο οποίος συνοδεύει το χρήστη κατά την πλοήγηση στα μενού ρυθμίσεων, δίνοντας την απαραίτητη βοήθεια όπου χρειαστεί.

 

Για την εναλλαγή η LG χρησιμοποιεί τη γνωστή λογική καρτών του webOS που κάνει εύκολη τη μετάβαση μεταξύ των ανοιχτών εφαρμογών ενώ ένα ανανεωμένο app store της LG περιέχει εφαρμογές όπως Twitter, Netflix, Hulu Plus, Amazon κ.α. Η πλατφόρμα περιέχει ακόμα και ένα browser ενώ όπως γίνεται αναφορά στο δελτίο τύπου, υποστηρίζονται φωνητικές οδηγίες αλλά και δυνατότητα χρήσης της τηλεόρασης μέσω κινήσεων.

 

 

Οι webOS τηλεοράσεις θα κυκλοφορήσουν αρχικά στην Κορέα, ενώ αργότερα θα εμφανιστούν και στις υπόλοιπες αγορές.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2014/1/6/5278848/lg-reveals-webos-tv-platform[/url]']TheVerge