Η LG Display, η θυγατρική της κορεατικής LG η οποία ασχολείται με την κατασκευή οθονών, παρουσίασε το νέο της δημιούργημα το οποίο εντυπωσιάζει.

Πρόκειται για μια τηλεόραση 55' ιντσών τεχνολογίας OLED, με βάρος 1.9 κιλών και με μικρότερο από το ένα χιλιοστό πάχος! Όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία, η τηλεόραση μπορεί απλά να κολλήσει πάνω στην ειδική μαγνητική βάση η οποία είναι ήδη τοποθετημένη στον τοίχο ενώ εξίσου εύκολα μπορεί να αφαιρεθεί προκειμένου να τοποθετηθεί κάπου αλλού.

 

Στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου προτύπου, η LG επανέλαβε την πίστη της εταιρείας στην OLED τεχνολογία, με την κορεατική εταιρεία να επενδύει σ' αυτή το μέλλον των τηλεοράσεων της όπως είχε άλλωστε δηλώσει και στην πρόσφατη έκθεση CES. Μάλιστα η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει όπως είδαμε στις τηλεοράσεις όχι μόνο να είναι εξαιρετικά λεπτές αλλά και κυρτές. κάτι που αναμένεται να οδηγήσει στην ευρεία χρήση των OLED οθονών και σε άλλες κατηγορίες gadget και ειδικά σ' αυτά που ανήκουν στην wearable κατηγορία.

 

Παράλληλα η LG δήλωσε ότι συνεχίζει την προσπάθεια της για μαζική παραγωγή μεγάλων OLED τηλεοράσεων, μια προσπάθεια η οποία αν και έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, εντούτοις υπολείπεται αυτή των LCD τηλεοράσεων. Για το 2015 η LG περιμένει την πώληση 600.000 OLED τηλεοράσεων, ένας αριθμός που θα αυξηθεί σημαντικό στο 1.5 εκατομμύριο το 2016. Όμως όπως δηλώνει ο «πατέρας των OLED οθονών», θα πρέπει να περιμένουμε 5 με 10 χρόνια προτού οι OLED τηλεοράσεις αποτελέσουν την πιο συμφέρουσα αγορά.

 

Link.png Site: CNet