Μία οθόνη τεχνολογίας OLED με διαγώνιο 18 ιντσών που είναι τόσο έυκαμπτη που τυλίγεται σε ένα ρολό διαμέτρου 3 εκατοστών κατασκεύασε η LG.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία μαζί με τη Samsung, κυκλοφόρησαν τα πρώτα εμπορικά προϊόντα -αν και η LG κυκλοφόρησε το δικό της και εκτός της Νοτιοκορεάτικης αγοράς- που κάνουν χρήση παρόμοιας τεχνολογίας στις οθόνες τους και εννοούμε βεβαίως τα κινητά G Flex και Galaxy Round αντίστοιχα.

 

Το πρωτότυπο της LG υποστηρίζει ανάλυση 1280 x 810 pixels και στο πίσω μέρος διαθέτει ένα φιλμ πολυαμιδίου -αντί για πλαστικό- που προσφέρει στο panel πολύ περισσότερη ευελιξία ενώ παράλληλα το καθιστά λεπτότερο.

 

Μαζί με το πρωτότυπο της εύκαμπτης οθόνης OLED των 18 ιντσών, η LG παρουσίασε και ένα διαφανές panel επίσης τεχνολογίας OLED, που επιδεικνύει τριπλάσια διαπερατότητα από τις σημερινές διαφανείς οθόνες LCD, πράγμα που σημαίνει ότι η απεικόνιση είναι ανώτερη και λιγότερο θολή.

 

gallery_286955_1185_56391.jpg

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος R&D και Senior Vice President της LG, In-Byung Kang υπάρχει αισιοδοξία ότι "μέχρι το 2017, θα καταφέρουμε επιτυχώς να αναπτύξουμε ένα εύκαμπτο και διαφανές OLED panel ανάλυσης Ultra HD με διαγώνιο μεγαλύτερη από τις 60 ίντσες".

 

gallery_286955_1185_41185.jpg

 

Link.png Site: Engadget