Το γνωστό λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές, webOS, μετά από τη διάθεση του ως "open-source" από την HP και την εξαγορά του από την LG, θα επιστρέψει από ότι φαίνεται για να εξοπλίσει μελλοντικό smartwatch της Κορεάτικης εταιρείας.

Μία ιστοσελίδα που φιλοξενείται από την LG, μας προϊδεάζει για ένα κιτ ανάπτυξης λογισμικού (software development kit - SDK) για το webOS smartwatch που ετοιμάζει ενώ εμφανίζεται και το γνωστό καρτούν της LG, ο Bean Bird έχοντας στη πλάτη του ένα κλασικό αναλογικό ρολόι. Δυστυχώς, μετά την ανάρτηση της είδησης από το The Verge, ο ιστότοπος "κατέβηκε".

 

Η LG είναι ήδη ενεργή στην αγορά των smartwatches και έχει κυκλοφορήσει δύο ρολόγια που "φοράνε" Android Wear, το G Watch και το G Watch R, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το μήνα. Όπως έχει πράξει η Samsung, η οποία έχει υιοθετήσει το λειτουργικό σύστημα Tizen στα νέα smartwatches της σειράς Gear, ενδεχομένως και η LG να έχει στόχο να εξασφαλίσει μια εναλλακτική πλατφόρμα για τη κατασκευή των μελλοντικών της ρολογιών. Αν λάβουμε υπόψιν πως τα Android Wear και οι ανάλογες πλατφόρμες είναι κάτι το καινούργιο, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες το webOS να γίνει μια ανταγωνιστική επιλογή, αρκεί φυσικά η LG να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητές του.

 

Όσο ενδιαφέρουσα και αν ακούγεται η κυκλοφορία του webOS σε φορητές συσκευές, η LG δήλωσε στο The Verge πως υπάρχουν πολλά νέα σχέδια που "τρέχουν" αυτή τη στιγμή στην LG αλλά οι πλειοψηφία αυτών δεν υλοποιούνται. Με σχεδιαστές του webOS να έχουν ενταχθεί στην ομάδα για το Pebble smartwatch, η ανάπτυξη του webOS smartwatch φαίνεται αβέβαιη, με την εταιρεία να μην είναι πρόθυμη να ρίξει περισσότερο φως στις αποκαλύψεις.

 

Link.png Site: TheVerge