Ο "αγώνας δρόμου" για τον έλεγχο όλων των εξαρτημάτων που απαρτίζουν μια φορητή συσκευή -από το λογισμικό μέχρι το υλικό φαίνεται να μην έχει τέλος, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα η LG ετοιμάζεται να σχεδιάσει τα δικά της chip επεξεργαστών. Συγκεκριμένα η Κορεατική έκδοση των Times αναφέρει ότι η εταιρεία έχει στο δυναμικό της μια ομάδα 900 σχεδιαστών chip οι οποίοι είναι έτοιμο να παρουσιάσουν στα πλαίσια της έκθεσης CES 2013 ένα νέο επεξεργαστή για smartphones και tablets.

Η LG πρόκειται να ενταχθεί μαζί με τη Samsung και την Apple, στις εταιρείες που δίνουν μεγάλη βαρύτητα στον έλεγχο των συσκευών τους, κατασκευάζοντας οι ίδιες τους δικούς τους επεξεργαστές. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα για καλύτερη παραμετροποίηση των συσκευών έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεργασία μεταξύ του λογισμικού και του υλικού.

 

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι τα chip της LG θα δίνουν αυξημένη βαρύτητα στην χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και θα πλαισιώνουν όχι μόνο συσκευές smartphones αλλά και τηλεοράσεις με σύνδεση στο Internet.

 

Link.png Site: bgr.com