Την ώρα που η consumer electronics επιχείρηση της LG παράγει νέες τηλεοράσεις και gadgets, η Κορεάτικη εταιρεία σκοπεύει να επεκτείνει και το τμήμα ηλιακών πάνελ που διατηρεί.

Η LG αποκάλυψε πρόσφατα ότι σκοπεύει να επενδύσει $435 εκατομμύρια για την επέκταση του τμήματος και την δημιουργία έξι νέων γραμμών παραγωγής στις εγκαταστάσεις που διατηρεί στην Ν. Κορέα. Με την επέκταση, η LG ευελπιστεί να αυξήσει την ετήσια παραγωγή ηλιακών συσσωρευτών από το 1GW στα 1.8GW έως στο 2018 και τελικά στα 3GW μέχρι το 2020.

 

Η κορεατική εταιρεία αναφερει πως τα 3GW ισοδυναμούν με την ετήσια κατανάλωση ενέργειας ενός εκατομμυρίου νοικοκυριών, και για αυτό υποστηρίζει η αύξηση της παραγωγής ηλιακών πάνελ θα μπορούσε να αλλάξει πολύ τον τρόπο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον ηλεκτρισμό.

 

“Η LG δραστηριοποιείται ενεργά στις επιχειρήσεις ηλιακής ενέργειας εδώ και δύο δεκαετίες” είπε ο Πρόεδρος της εταιρείας Lee Sang-bong, “και πιστεύουμε ότι οι mainstream καταναλωτές είναι κάτι περισσότερο από έτοιμοι για να αρχίσουν να σκέφτονται περισσότερο σοβαρά την ηλιακή ενέργεια”.

 

Link.png Site: Engadget