Όταν μιλάμε για αναλύσεις, στην κορυφή της τεχνολογίας στις τηλεοράσεις είναι τα μοντέλα 4K UHD ή και κάποια ακριβότερα με μερικά επιπλέον εκατομμύρια pixels αλλά που σπάνια μπορείς να δεις… στα καταστήματα.

Όπως είπαμε, στις αναλύσεις οι τηλεοράσεις 4K UHD είναι στην κορυφή, ωστόσο η τεχνολογία HDR (High Dynamic Range) είναι που θα κάνει όλα τα παραπάνω εικονοστοιχεία να μετράνε πραγματικά. Έτσι, η τεχνολογία σχεδιάστηκε για να προσφέρει σούπερ λόγο αντίθεσης, μέσω ακόμα πιο σκούρων μαύρων (σε OLED βεβαίως το τέλειο μαύρο θεωρείται δεδομένο) και φωτεινότερων λευκών, μαζί με μία ακόμα πιο ζωντανή χρωματική παλέτα μέσω του λεγόμενου “advanced shading”. Το HDR, για ορισμένους είναι το “the next big thing” στην τεχνολογία και η LG, ξεκίνησε να υποστηρίζει HDR streaming μέσω της υπηρεσίας Amazon Prime Instant Video.

 

Η Κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα webOS 2.0 των τηλεοράσεων της είναι εξοπλισμένη με την δυνατότητα να στριμάρει τίτλους HDR από την συλλογή της Amazon. Για την ώρα, δύο είναι τα μοντέλα της LG που έχουν αυτή την δυνατότητα, η επίπεδη OLED 4K UHD TV με την ονομασία EF9500 που έχει διαγώνιο 55 ιντσών και τιμή περίπου $5500 καθώς και η κυρτή OLED 4K UHD TV με την ονομασία EG9600 που επιδεικνύει διαγώνιο 65 ιντσών και κοστίζει περίπου $7000.

 

P1010354.jpg

 

Οι επισκέπτες στο περίπτερο της LG είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περιεχόμενο HDR μέσω της υπηρεσίας “BROADCOM set-top box”, η οποία αναπαράγει περιεχόμενο HDR μέσω HDMI. Το κοινό μπορεί να δει και να συγκρίνει το οπτικό αποτέλεσμα του HDR με τη συνηθισμένη εικόνα της τηλεοπτικής βιομηχανίας.

 

“Κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε ακόμα πιο γνωστή την τεχνολογία HDR, η οποία είναι ιδανική για τις τηλεοράσεις LG OLED”, δήλωσε ο Lee In-kyu, Senior Vice President και Επικεφαλής του Τμήματος Τηλεοράσεων και Οθονών της LG Home Entertainment Company. “Ως ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας UHD, η LG δίνει προτεραιότητα στις συνεργασίες με ηγετικές εταιρείες στο χώρο των media, προκειμένου να αναπτυχθεί στην αγορά HDR και να προσφέρει εξαιρετικό περιεχόμενο στους χρήστες της”.

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2015 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ